Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12 middelbare scholieren varen drie weken langs duurzame initiatieven

Voor drie weken lang vaart Stichting ’t Wylde Leren met 12 middelbare scholieren op het duurzame zeilschip De Vrijbuiter door Nederland.

Stichting ’t Wylde Leren biedt educatieve avonturen aan middelbare scholieren, waarbij zij hun klaslokaal voor even omruilen voor de weide wereld. Naast reizen naar Noorwegen is ‘De Groene Koers’ het zeilavontuur dat leerlingen door Nederland meeneemt op een reis langs circulaire en duurzame initiatieven, waarbij jongeren alles leren over het veranderende klimaat én hun handen uit de mouwen steken. Van 19 september tot 9 oktober 2021 vaart het kleurrijke zeilschip De Vrijbuiter met 12 leerlingen van Zierikzee, over Antwerpen, Dordrecht, Rotterdam en Enkhuizen naar Amsterdam en doet onderweg vele plekken en initiatieven aan.

Een jaar nadat schipper Wiebe Radstake van het duurzame zeilschip De Vrijbuiter contact zocht met Stichting ’t Wylde Leren, is het educatieve avontuur afgelopen weekend van start gegaan. Leerlingen van middelbare scholen uit heel Nederland reageerden enthousiast op het idee om voor even niet naar school te hoeven en vanaf een andere plek veel leerervaring op te doen. Ze wonen, leven en leren samen op het schip en varen door heel Nederland langs duurzame initiatieven. Zo gaan ze wild wier plukken, zelf zout winnen, plastic jutten en nog veel meer. Ondertussen blijven ze bij met hun schooltaken en maken ze onder begeleiding van twee ervaren docenten in de ochtend hun huiswerk om vervolgens in de middag actief erop uit te trekken. 

Educatieve avonturen van ’t Wylde Leren De Groene Koers is een educatieve reis georganiseerd door 't Wylde Leren. Na eerdere reizen naar o.a. Noorwegen, Kroatië en de Wadden leert dit avontuur alles over de Nederlandse waterwegen, en staat duurzaamheid en klimaat centraal.

De avonturen van 't Wylde Leren zijn voor alle middelbare scholieren toegankelijk. Met een aantal scholen in Nederland wordt al nauw samengewerkt en dit netwerk breidt zich steeds meer uit. Als een leerling interesse heeft neemt ’t Wylde Leren contact op met de school om toestemming te vragen de leerlingen voor drie weken een ander klaslokaal te bieden.

Voor meer informatie: www.wyldeleren.eu

Publicatiedatum: