Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"VN, zet True Cost Accounting hoog op de agenda"

Vorige week (9 en 10 september) heeft het EU-parlement aan Frans Timmermans gevraagd om True Cost Accounting op te nemen in de Farm to Food voedselstrategie van de Green Deal. Het parlement stemde voor verschillende amendementen die onder meer oproepen tot een 0% btw-tarief voor groente en fruit en hogere belasting op vlees en frisdranken. Eosta heeft hier in de afgelopen jaren bij monde van directeur Volkert Engelsman vaak toe opgeroepen, dus het bedrijf spreekt van een doorbraak.

Brief aan VN
Na de Europese doorbraak is het nu tijd om door te stoten naar de rest van de wereld. Op 23 september vindt de UN Food Systems Summit plaats in New York, waar gesproken zal worden over de toekomst van duurzame voedselproductie na Corona. Een wereldwijde coalitie van duurzame organisaties, waar Eosta vanaf de start bij betrokken is, roept de VN in een brief op om True Cost Accounting hoog op de agenda te zetten. De brief vraagt om de verborgen kosten van ons voedselsysteem voor gezondheid, milieu en maatschappij in beeld te brengen en door te belasten aan de veroorzakers. Je kunt hierbij denken aan een carbontax en aan btw-maatregelen.

Organisaties en individuen die de brief willen lezen en tekenen, zijn uitgenodigd dat te doen op de site van Global Alliance for the Future of Food.

Publicatiedatum: