Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Biologisch zou de norm moeten zijn"

Rode Biet & Venkel maakt comeback bij Panash

Tholen - De laatste nieuwkomer bij Panash is niet echt een nieuwkomer. De biologische Pannenkoekenmix Rode Biet & Venkel is namelijk terug van weggeweest. "Deze variant liep in de beginperiode het minst. Dus besloten we op een gegeven moment hiermee te stoppen, maar dan wil natuurlijk iedereen opeens juist die mix. Vervolgens hebben we met een kleine batch een test gedaan en aan de hand daarvan besloten we hem te herintroduceren", vertelt Ashwien Bisnajak die Panash in januari 2020 samen met zijn zus Reena opgericht heeft.

Reena en Ashwien

"Biologisch de norm"
Reena en Ashwien zouden maar wat graag hun producten in het schap van meer natuurvoedingswinkels en bio-supermarkten terecht zien komen. "Als we naar die winkels kunnen, dan gaan we er voor. Het stond voor ons buiten kijf dat we voor biologisch zouden gaan. Dat is voor ons een basisregel. Biologisch zou niet speciaal moeten zijn, biologisch zou de norm moeten zijn."

Panash heeft naast de pannenkoekenmixen (Naturel, Gember & Citroengras, Mango & Kardemom, Cacao en Rode Biet & Venkel) inmiddels ook cake- en muffinmixen opgenomen in het aanbod. "We kijken heel streng naar de ingrediënten. In het begin maakten we deze mixen zonder bakpoeder. Hiermee bleven de cakes en muffins toch te compact en daarom hebben we nu toch bakpoeder toegevoegd. En bij de pannenkoekmixen gebruiken we een volkorensoort die nog ouder is dan spelt; eenkoornmeel."

Pannenkoekenmixen Cacao, Mango & Kardemom en Naturel. 

Productontwikkeling
De ondernemers achter Panash zijn graag bezig met productontwikkeling, vertelt Ashwien. "We proberen altijd wel iets nieuws in de pijplijn te hebben. Vrij recent hebben we puur kikkererwtenmeel geïntroduceerd, deze is glutenvrij, vegan en natuurlijk biologisch. De reacties hierop zijn erg goed."

Toen diverse consumenten vroegen om een glutenvrije variant, besloten ze om dit uit te gaan proberen. "We hebben een generiek blik en dit vullen we met welke mix wij ook willen. Daarbij communiceren we de bereidingswijze en ingrediënten uiteraard. De glutenvrije pannenkoek sloeg zo goed aan, waarop we besloten hebben dat deze een vast plekje kreeg in ons aanbod."

De Rode Biet & Venkel zit momenteel in het generieke blauwe blik dat Panash gebruikt om nieuwe mixen uit te proberen in een beperkte oplage. 

Komt er een bananenbroodmix bij?
Ashwien geeft aan dat hetzelfde nu gebeurt met een bananenbroodmix. "Van begin af aan zei men al dat een bananenbroodmix goed bij onze andere producten zou passen. We willen met deze proef ontdekken of het echt aanslaat en of we het definitief op gaan nemen. De huidige mix is nog niet biologisch, maar de definitieve receptuur zal dat uiteraard wel worden." De bananenbroodmix is er in twee smaken: bananenbrood met een snufje kaneel en bananenbrood met cacao.

Design
De producten van Panash hebben een opvallende verpakking gekregen. Niet alleen het blik valt op, ook het design op de etiketten springt in het oog. Hiervoor hebben Reena en Ashwien marktonderzoek gedaan. "We hebben verschillende stijlen voorgelegd en met name jonge vrouwen, onze belangrijkste doelgroep, gaven de voorkeur aan ons huidige design. We zijn er nog steeds heel blij mee. Je kunt er alle kanten mee op, maar het blijft herkenbaar."

Voor meer informatie:
Ashwien Bisnajak
Panash
Televisiestraat 4
Unit 422 Den Haag
084 8733740
info@panash.nl 
www.panash.nl