Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Andreas Meesters van MingaBio:

"Er is een grotere vraag naar bio-mango's"

De familie Trübenecker uit München is sinds 1993 op de Viktualienmarkt te vinden, waar zij haar klanten voorziet van verse groenten en fruit uit de regio. De gelijknamige online winkel volgde in 2013. Het assortiment van de winkel omvat voornamelijk biologisch geteelde producten. Peter Andreas Meesters (op foto rechts), een van de drie directeuren van het bedrijf, vertelt onder meer over hun assortiment biologische mango's uit verschillende Spaanse regio's.

Grotere vraag naar bio-mango's
"We bieden acht verschillende mangosoorten zoals Glen, Irwin of ook Kensington Pride aan. De boomgerijpte mango's uit Spanje onderscheiden zich door hun bijzondere smaakintensiteit", aldus Peter. Het bedrijf uit München vindt het belangrijk om zowel biologische alsook fairtrade producten aan te kunnen bieden. "De vraag is duidelijk groter dan vijf jaar geleden. Er lijkt in toenemende mate een groter begrip te ontstaan voor de betekenis van kwaliteitsmango's. Veel klanten zijn ook bereid om meer voor deze producten te betalen."


Kleinschalige teler Rufino uit Malaga

Mango's uit Mexico en Thailand 
Naast Spaanse mango's biedt Trübenecker ook mango's uit Thailand en geregeld ook producten van kleinschalige telers uit Mexico aan. De mango's van Kipepeo uit Thailand hadden dit jaar echter een relatief kort seizoen. "In München leveren we persoonlijk aan onze klanten, voor de rest verzenden we via DHL en UPS in heel Duitsland tussen de 500 en 600 pakketten per week."  

In vergelijking met vorig jaar is de verkoop in de particuliere sector enigszins gedaald, wat verband houdt met het einde van de lockdown. Meesters: "De leveringen aan kantoren zitten weer in de lift, wat ook terug te zien is in de grotere vraag naar onze kantoorboxen." 

Voor meer informatie:
Peter Andreas Meesters 
MingaBio GmbH & Co. KG
“Beim Trübenecker.de”
Schäftlarnstrasse 10 (Kontorhaus 2)
81371 München, Duitsland
+49 89 990 169 45
[email protected] 
www.truebenecker.de 

Publicatiedatum: