Ahornsiroop We're Nuts About ook in kleiner formaat beschikbaar

We're Nuts About is een nog vrij nieuw merk van De Notenshop dat staat voor duurzaamheid en het produceren van pure producten. De focus ligt op het aanbieden van de meest pure producten die zoveel mogelijk verpakt worden in composteerbare verpakkingen. "Dagelijks zijn wij bezig met het ontdekken van nieuwe producten die wij aan ons merk kunnen toevoegen. Zo hebben wij laatst Agavesiroop aan ons assortiment mogen toevoegen in twee verschillende varianten, licht en donker. Ook hebben wij onze Ahornsiroop in een kleinere verpakking van 250 milliliter kunnen ontwikkelen en recent geïntroduceerd. We importeren de producten zelf. En achter de schermen zijn we druk bezig om nog meer producten uit te gaan brengen onder het private label We're Nuts About", vertelt Arjon Groeneveld, eigenaar van De Notenshop en We're Nuts About. 

Over ahornsiroop
Ahornsiroop staat ook wel bekend als esdoornsiroop of als maple syrup. Ahornsiroop is eigenlijk een zoete stroop die afkomstig is van het sap van de esdoorn. Deze populaire zoete stroop wordt in de lente van de esdoorn getapt en geconcentreerd, hierdoor ontstaat de siroop. Ahornsiroop is voornamelijk afkomstig uit Canada, dit land staat tevens bekend als de grootste producent van 'Maple Syrup'.

De biologische Ahornsiroop is een alternatief voor suiker. De karamelachtige smaakt komt goed tot zijn recht in gebak, wafels, pannenkoeken, sorbets, roomijs, yoghurt, muesli's en ontbijtgranen.

De siroop bevat veel mineralen en bestaat verder uit sacharose, glucose en fructose. Ahornsiroop bevat ongeveer evenveel calorieën als geraffineerde rietsuiker. De glycemische waarde van ahornsiroop is 54.

Klasse A
De klasse (kwaliteit) van de siroop zegt iets over de smaak en helderheid van de siroop. Klasse A siroop betreft namelijk de eerste aftapping van de esdoorn en is lichtbruin van kleur en zacht van smaak.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven