Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Capaciteit van 1.500 zakjes per uur

Nieuwe snij- en verpakkingslijn voor bio-pompoenen De Terp

De Terp is een biologisch akkerbouwbedrijf dat sinds 1985 actief is in het rivierengebied in Nederland, met als specialisatie wintersquash. Jaarrond belevert het bedrijf verschillende retailers in de EU, dit jaar staat er totaal 550 ha pompoen op contract op het noordelijk en zuidelijk halfrond. Onlangs is het bedrijf begonnen met de verwerking aan de bron, van haar biologische pompoenen.

"We spreken niet van pompoen maar van “squash”, eetbare vruchten met dik vruchtvlees, nootachtig en relatief zoet van smaak', aldus Jeroen Robbers, de eigenaar en founder van De Terp Squashpackers "Omdat kwaliteit en smaak voorop staat wordt er gekozen voor een beperkt aantal eetbare pompoenrassen met hoge brix, en een hoog drogestofgehalte. Deze rassen zijn uitstekend geschikt voor verschillende keukenbereidingen. Dit zijn dus niet de kiloknaller-rassen van 50 ton/ha, maar rassen met een bescheiden opbrengst van 20 ton/ha. Er is altijd een negatief verband tussen kwaliteit en hoge kilo opbrengsten zoals iedereen wel weet, en dit geldt vooral in pompoenen."

"Het zijn ook de iets hardere soorten die de hogere kwaliteit leveren en die zijn natuurlijk helemaal geschikt voor onze nieuwe snij- en verpakkingslijn. We zien dat de pompoen bij uitstek een product is wat voorgesneden een extra meerwaarde heeft, ze zijn namelijk niet makkelijk handmatig te snijden voor de gemiddelde consument. Tot nu toe is dit een minpunt, maar met onze eigen snij- en verpakkingslijn voor de koelversafdeling, hopen we dit om te buigen in een kans voor de ontwikkeling van een nieuwe markt", vertelt Jeroen.

"Onze focus is dus gericht op kwaliteit, de juiste rassen, de juiste teeltgebieden, en jaarrond aanvoer van voldoende volume. De verwerkingslijn is geschikt om te draaien met een capaciteit van 1.500 zakjes per uur, voldoende voor meerdere retailers. De zakjes worden high care verpakt  zonder toevoegingen, en hebben een houdbaarheid van ruim acht dagen. Vanzelfsprekend is onze missie om naast biologisch, energieneutraal en CO2-neutraal te werken. Onze verpakking voor de pompoenblokjes is dan ook composteerbaar,  plasticvrij en bio based. Alle producten zijn biologisch, Demeter, QS, GlobalGAP, IFS gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Jeroen Robbers
De Terp Squashpackers
Lutterveld 2A
4117 GV Erichem
+31 (0)344 682 009
[email protected]  
www.cvdeterp.nl   

Publicatiedatum: