Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Sterke vraag naar biologische aubergine verwacht

Telers bereiden zich voor op de sterke vraag aan het begin van het Mexicaanse biologische aubergineseizoen. Oscar Trujillo van Bridges Organic Produce in Portland: "Aubergine krijgt veel aandacht tijdens de aanvang van het seizoen. We gaan 10 oktober van start. Elk jaar probeer ik het uit te stellen omdat er eind september een grote vraag is. Maar de regens kunnen problemen veroorzaken als je te vroeg aan de slag gaat." 

De Mexicaanse biologische aubergineteelt begint op 10 oktober. Foto: Fair Trade USA

Dit seizoen werd er geplant in de eerste week van augustus. Trujillo: "We hebben dit seizoen meer areaal. Er zijn meer schaduwkassen en we telen Italiaanse aubergines, de Barcelona- en Night Shadow-variëteiten."

Bridges heeft dit seizoen een groter areaal aubergines in de schaduw beplant

Sorteringsnormen
De eerste oogst wordt geplant in Hermosillo, daarna verhuist Bridges samen met haar partner, Rico Farms, naar Culiacán en in het voorjaar weer terug naar Hermacillo, waardoor de teelt van deze twee lijnen van klasse 1 en 2 aubergines ongeveer negen maanden duurt. "Sommige van onze klanten gebruiken klasse 2 kwaliteit als klasse 1, vooral wanneer de markt krap is. De kwaliteitsnormen voor het Mexicaanse product zijn vaak hoger dan de binnenlandse kwaliteit." 

Bridges biedt Italiaanse aubergines aan, meer specifiek de Barcelona en Night Shadow variëteiten. Foto: Fair Trade USA

Deze toename van het areaal komt op een moment dat de sector nog steeds te maken heeft met de pandemie, zij het subtieler dan de arbeids- en transportproblemen waar het grootste deel van de sector mee te kampen lijkt te hebben. Trujillo: "Over het algemeen zijn mensen nu overweldigd en hebben ze geen tijd om creatief te zijn. Ze proberen de schappen vol te houden, dus het moreel is niet altijd even goed. De stemming is nog steeds 'Laten we proberen hier doorheen te komen'. Maar Bridges en Rico hebben een solide infrastructuur, dus we hebben klanten gedekt." Bovendien zijn alle teeltbedrijven Fair Trade gecertificeerd, wat extra steun betekent voor de arbeiders op het bedrijf.

Voor meer informatie:
Oscar Trujillo
Bridges Produce
+1 (520) 761 1977
[email protected] 
www.bridgesproduce.com 

Publicatiedatum: