28 t/m 30 september 2021, Zwaagdijk-Oost

Seed meets Technology gaat door

Na een onzekere periode is de kogel door de kerk: Seed meets Technology 2021 kan plaatsvinden. Het specialistische beursevenement voor de zaadsector wordt gehouden van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september bij Vertify in Zwaagdijk-Oost.

De evenement bestaat net als voorgaande jaren uit een beurs met zaadgerelateerde machines, een programma met lezingen en demonstratievelden. De demonstratievelden met nieuwe rassen van Sakata en Takii Europe zijn inmiddels volledig aangelegd. Hiermee is al gestart vanaf mei, wekelijks zijn er gewassen gezaaid en geplant.

Er worden ruim 200 nieuwe rassen getoond in onder andere sluitkool, rode kool, broccoli, courgette, pompoen en snijbiet. Naast deze partijen zijn ook Gautier Semences (sla) en Wing Seed (kool) aanwezig op het demoveld.


Beeld uit eerdere edities. Bekijk hier de fotoreportages van de edities van 2018, 2019 en 2020 (aangepaste corona-editie) nog eens terug om in de stemming te komen. 

Symposia
Dit jaar zullen er vanuit de organisatie symposia georganiseerd worden, met de onderwerpen ‘sensoren’ en ‘biostimulanten’. In het symposium over sensoren zal ingegaan worden hoe sensoren kunnen helpen om het stikstof- en watergebruik terug te dringen in diverse teelten.

Het biostimulantensymposium richt zich op de wet- en regelgeving rondom biostimulanten en de resultaten van het Interreg project Bio4safe. In Engeland, België, Frankrijk en Nederland zijn de afgelopen vier jaar onderzoeken opgezet in zowel groente-, fruit- als bloemisterijgewassen om de werking van biostimulanten te onderzoeken. De resultaten worden in de bijeenkomst toegelicht. In het symposium omtrent biostimulanten zal ingezoomd worden op de wet- en regelgeving en hoe ermee wordt omgegaan vanuit de gewasbeschermingshandel voor de zaadwereld.

Presentaties participanten
Vanuit de participanten worden er ook vele presentaties verzorgd over uiteenlopende onderwerpen zoals duurzame zaadbehandelingen (Incotec), het automatiseren van zaadkwaliteitstesten (Phenokey), het monitoren van pollen kwaliteit (Amphasys) en de voordelen van gewas- en grondmonsters (Eurofins).

Naast deze lezingen zijn er nog vele andere bijeenkomsten te vinden op het programma dat op de website van de organisatie is in te zien. Vertify ondersteunt het evenement met kennis en faciliteiten. Dit past volledig in de vernieuwde strategie van Vertify, voorheen Proeftuin Zwaagdijk, met focus op het doen van onderzoek. De ambitie van Vertify is het delen van kennis en innovatie en dat reikt veel verder dan de grenzen van Nederland. 

Aanmelden
Geïnteresseerden die een bezoek willen brengen aan het evenement, worden vriendelijk verzocht zich van tevoren aan te melden via www.seedmeetstechnology.com. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

Over het doorgaan van de beurs is nauw overleg gevoerd tussen de organisatie en de gemeente. Het evenement wordt als coronaproof gezien, dus mogen er gasten ontvangen worden. 

Voor meer informatie: 
Seed meets Technology
info@seedmeetstechnology.com
www.seedmeetstechnology.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven