De toekomst voor biologische landbouw in Iran ziet er zeer positief uit. Momenteel is er 43.000 hectare gecertificeerde gecertificeerde biologische landbouwgrond. Het hoge groeitempo van de afgelopen jaren wijst op een snelle en aanzienlijke ontwikkeling in deze sector. Door de verschillende klimatologische omstandigheden in het land zou Iran een verscheidenheid aan gewassen kunnen produceren en een regionale draaischijf en wereldwijde bron worden voor de productie van hoogwaardige biologische producten, zoals pistache, granaatappel, saffraan, dadel, vijg en medicinale planten. Culturele studies hebben aangetoond dat Iraniërs altijd geïnteresseerd zijn geweest in het consumeren van traditionele producten die in dorpen in het hele land geteeld en geproduceerd worden.
Hier kunt u een factsheet downloaden over biologische landbouw en de daaraan gerelateerde waardeketen (van boer tot bord) in Iran, opgesteld door Sara Torabi, beleidsondersteunend medewerker van het Nederlands Landbouw Netwerk in Teheran.
Bron: Agroberichten Buitenland