Biologische knoflook en uien uit Indiase deelstaat Rajashtan gearriveerd

Eind juli is een container met knoflook en ui uit India gelost bij de Organic Flavour Company in Veenendaal. "Het pand geurt nu dus weer onmiskenbaar naar de knoflook", aldus Peter van de Steeg, directeur bij Organic Flavour Company.Als er een container gelost wordt, dan worden gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken. "Voor de kantoormensen scheelt dat weer een bezoekje aan de sportschool, want het is spierballen kweken, zo'n container lossen."

De ui en knoflook komen uit de deelstaat Rajashtan, wat in het noordwesten van India ligt. Alleen de deelstaat Rajashtan is al zo groot als Italië. In totaal verbouwen ruim 300 telers verdeeld over diverse coöperaties de ui en knoflook. "Onze leverancier versnijdt en vermaalt de knoflook en ui al in de gewenste snijgroottes van OFC", vertelt Madelon van Binsbergen, kwaliteitsmanager bij OFC.
OFC kiest ervoor om de verwerking zo veel mogelijk in het land van oorsprong plaats te laten vinden wanneer de capaciteit en kennis daar is. Dit om zoveel mogelijk goederenbewegingen te voorkomen en het economische voordeel in het land van aanbouw en oogst te houden.

Bij aankomst in Veenendaal worden de partijen ui en knoflook geanalyseerd op gewasbeschermingsmiddelen, micro-organismen en tegenwoordig ook ethyleenoxide, voor ze worden vrijgegeven voor gebruik.

Ui en knoflook zijn dé basisingrediënten in kruiden- en specerijenmengsel en in seasonings voor de snackindustrie. Daarnaast vinden deze producten ook hun weg als enkelvoudig ingrediënt naar de vele klanten van OFC in de voedselverwerkende industrie in Europa.

Voor meer informatie:
Madelon van Binsbergen
Organic Flavour Company
Turbinestraat 12
3903 LW Veenendaal
+31 (0)318 519139
m.van.binsbergen@ofc.nl 
www.ofc.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven