Zomerprogramma bio gangbaar van Agrifirm

Jonge agrarische ondernemers kunnen betaald ervaring opdoen op bio-bedrijven

Agrifirm biedt jongeren aan om deze zomer ervaring op te doen op biologische bedrijven, met name in de provincie Flevoland. Dit voor een uurtarief van 17 euro exclusief btw. Het zomerprogramma bio gangbaar is een coöperatieproject van Agrifirm in samenwerking met De Seizoenarbeiders. Het is een programma speciaal voor jonge agrarische ondernemers. Op de website van Agrifirm staat hierover de volgende informatie: 

Ben jij bedrijfsopvolger en denk je na over jouw toekomstige verdienmodellen? Veel nieuwe agrarische verdienmodellen ontstaan in nichemarkten, zoals in het biologische segment. In het zomerprogramma bio gangbaar werk je mee op biologische bedrijven en wordt er minimaal één uur per dag tijd gemaakt om in gesprek te gaan met de ondernemers. Zo kun je inzichten uit de biologische sector meenemen naar je eigen bedrijf.

Verdienmodellen
Inzichten uit de biologische sector leiden soms tot een overstap naar biologische productie, maar vaker tot een aangepast gangbaar bedrijfsmodel. In dit zomerprogramma creëren we een brug zodat je kunt leren van biologische en gangbare boeren.

Bio gangbaar
Een voorbeeld van biologische kennis die in gangbare teelt wordt toegepast is de toepassing van vlinderbloemigen om organische stof op te bouwen en stikstof te binden na een bepaalde teelt.

Het programma
Het zomerprogramma bio gangbaar is een coöperatieproject van Agrifirm in samenwerking met De Seizoenarbeiders. Het is een programma speciaal voor jonge agrarische ondernemers, omdat we zien dat zij op zoek zijn naar innovatieve kennis voor hun eigen bedrijf en zich hierbij richten op onder andere de biologische sector. Hieronder lees je meer over wat het programma jou kan bieden:

Hoe werkt het?
Als je je aanmeldt voor het zomerprogramma bio gangbaar gaan we samen met jou kijken naar een programma dat het beste bij jou past. Bij wat voor soort bedrijf of bedrijven wil je werken en welke gewassen vind je interessant? Op basis van jouw wensen wordt er een programma op maat gemaakt.

Duur
In de periode eind augustus en september werk je 4 à 5 werkdagen op één of meer biologische bedrijven. Werkdagen zijn 7 uur. Daarbij wordt er één uur tijd gemaakt om in gesprek te gaan met de ondernemer. En tijdens het werk kan je natuurlijk ook je vragen stellen.

Locatie
De meeste bedrijven die zich hebben aangemeld, liggen in Flevoland. Overnachten is mogelijk op veel van deze bedrijven. Wil je in een andere provincie meedoen aan het zomerprogramma? Meld je ook dan gerust aan.

Vergoeding
Naast kennis en ervaring opdoen die je kunt gebruiken voor je eigen bedrijf, krijg je voor je werkzaamheden ook 17 euro per uur betaald (exclusief BTW). Om reiskostenadministratie te voorkomen, zitten reiskosten inbegrepen in het uurtarief.

Interesse?
Wil je meer weten over het zomerprogramma bio gangbaar? Als je het formulier op deze pagina invult (onderaan), nemen ze vanuit Agrifirm zo snel mogelijk contact met je op voor een oriënterend gesprek. Hierin kan je al je vragen stellen over het programma en je aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven