Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We leken wel een tuincentrum"

Zin in het najaar bij Odin, maar eerst even ontspannen

“Het zijn bijzondere tijden”, schrijft Merle Koomans, directeur van Odin. “Voor veel mensen is het nu vakantie, maar of dat altijd even ontspannend is, is nog maar de vraag. Spanning over quarantaines, positieve testen, vakanties die wel of niet doorgaan, watersnood in het zuiden, komt er nu wel of niet een zomerdip in de omzet en hoe pas je je roosters en inkoop daar nu op aan. Dat bepaalt wel een beetje het gesprek van de dag."

Ingrid Veenstra (voorzitter Coöperatie De Nieuwe Band) overhandigt de 'sleutel' van het distributiecentrum in Marum aan Theo Boon (directeur Odin).  

Bij Odin zijn de meeste collega’s wel toe aan een kleine zomerpauze, merkte Merle de afgelopen weken. “Niet zo gek, want we hebben een goed, maar druk jaar achter de rug. Nieuwe Odin-winkels, verbouwingen van bestaande winkels en de aankoop van het distributiecentrum in Marum vroegen de aandacht. We zijn ook trots dat we ruim 3000 nieuwe coöperatieleden mochten verwelkomen. En natuurlijk superblij met de uitbreiding van ons droogwarenassortiment met mooie sterke merken als Voelkel, Bisson en Lebensbaum en leuke nieuwkomers zoals bijvoorbeeld Peanuts”, vervolgt ze.

Meimaand Bijmaand resulteerde in een bedrag van 2500 euro dat door Wilco Schets (de Traay, rechts) werd overhandigd aan Jos Willemse (Odin imker, links) 

We leken wel een tuincentrum
“We hadden ook een succesvolle actie met de Traay tijdens onze jaarlijkse Meimaand Bijmaand, met als doel de biodiversiteit op biologische boerderij verder te verbeteren. En vanuit het EU-project Zaadvast en Zeker organiseerden we met de collega’s van Odin-boerderij de Beersche Hoeve twee webinars over het belang van robuuste en zaadvaste rassen voor de biologische teelt. En voor augustus ook twee excursies naar onze boerderij, maar die zijn al helemaal volgeboekt."

"Op een gegeven moment hebben we onszelf dit voorjaar als grapje tot Odin tuincentrum omgedoopt”, vervolgt Merle lachend. “Het begon met het aanbod van biologische voorjaarsbloeiers op pot. Die waren in no time uitverkocht. Ook de zaden van de Bolster en Bingenheim liepen als een tierelier. En vergeet de potgrond niet… En toen gingen we door met een spaaractie voor Salamita citrusboompjes. Duizenden boompjes zijn er door onze groothandel gegaan naar biologische speciaalzaken. Onze logistieke planners werden er gek van, maar super leuk natuurlijk dat onze klanten hier zo blij van zijn geworden.”

Zin in het najaar
“We hopen dat iedereen deze zomer ondanks alles toch even kan bijtanken”, vervolgt Merle. “Want voor het najaar zitten we alweer vol allerlei plannen. Eind van de zomer gaan we in ieder geval ons droogwarenmagazijn in Marum uitbreiden met flink wat vierkante meters. Zodat we efficiënter kunnen werken en nog meer mooie producten aan ons assortiment kunnen toevoegen. We gaan enquêtes houden onder leden en groothandelsklanten om te horen wat de wensen zijn, zodat we nog beter kunnen aansluiten op wat ze verwachten. Verder wordt ons webportaal voor zakelijke klanten helemaal vernieuwd. En verduurzaming van verpakkingen staat op de agenda, maar ook een paar belangrijke keuzes m.b.t. ons plantaardige en vleesassortiment. Wat corona wel of niet voor ons in petto heeft kunnen we niet overzien, maar we zien het najaar vol goede zin tegemoet. We hebben zin in het oogstfeest en de Demeter-weken eind september, maar het allerbelangrijkste is dat we iedereen na de zomer weer in goede gezondheid live hopen te kunnen ontmoeten!”

Voor meer informatie:
Odin
[email protected]
www.odin.nl

Publicatiedatum: