Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tweedaags b2b event gericht op snelst groeiende categorie

Europa’s eerste No/Low alcohol event in 2022 in Amsterdam

Komend voorjaar vindt voor het eerst in Europa een nieuw b2b event plaats voor professionals binnen de drankenwereld. Centraal staat de sterkst groeiende categorie; no/low alcoholhoudende dranken. Focus op bieren, spirits, wijnen, mixologie en alle trends die er spelen op het gebied van verantwoord alcohol gebruik.

No alcohol & low alcohol (No/Low) is één van de snelst groeiende categorieën van het moment met explosief stijgende keuze in alcoholarme- of alcoholvrije producten als gevolg. Grote drankenproducenten lanceerden dit jaar hun alcoholvrije spirit, en zoals iedereen weet is de 0,0% biercategorie al langer een feit. Met de toenemende behoefte aan een gezonde levensstijl en bewuste keuzes is deze beurs een logische volgende stap om dit segment verder te ontwikkelen.

Enkele trends:

  • Bieropleider Bierista.nl heeft dit jaar duizenden professionals en liefhebbers in haar community gevraagd naar de belangrijkste biertrends waarbij alcoholvrij bier met stip op de eerste plaats is beland.
  • Mocktails ofwel alcoholvrije cocktails groeiden al jaren in populariteit in stedelijke cocktail- en hotelbars, maar zijn ook steeds meer als ready to drink of premix.
    Steeds meer bekende producenten van spirits nemen een alcoholvrije variant op in hun assortiment: Het Nederlandse
  • Kever Genever (met Kever Genever 0.0) of Hooghoudt (met Hooghoudt Zero Zero 24), en ook het internationale Gordon’s Gin dat afgelopen januari de Gordon’s 0.0 gin lanceerde. (Bron: Food Inspiration)
  • Ook de aanvankelijk kritische wijnjournalist ten opzichte van alcoholvrije wijnen is om; recentelijk publiceerde Harold Hamersma met zijn “De Grote Hamersma” de eerste categorie ‘alcoholvrij’ met acht wijnen.

Het evenement wordt georganiseerd door initiatiefnemer Servicecenter 4Hospitality en RAI Amsterdam. In de komende maanden zal meer bekend worden gemaakt over dit initiatief, welke plaats gaat vinden op een nog nader bekend te maken locatie in Amsterdam in april 2022.

Publicatiedatum: