Europese landbouwministers gaan akkoord met doelstelling Organic Action Plan

De Europese landbouwministers hebben maandag unaniem hun steun uitgesproken voor zowel het Organic Action Plan van de Commissie voor de ontwikkeling van de biologische productie als voor de conclusies van de Raad over dit plan.

Tijdens hun vergadering in Brussel namen veel lidstaten het woord om een aantal aspecten van het plan te belichten, waaronder de noodzaak om de vraag naar biologische producten te stimuleren door de consumenten bewuster te maken en openbare instellingen zoals scholen aan te moedigen biologisch voedsel in hun kantines aan te bieden. Een aantal lidstaten wees ook op de verschillende uitgangspunten van de lidstaten en de noodzaak om met deze verschillen rekening te houden.

In het kader van de strategie 'van boer tot bord' van de Europese Green Deal heeft de Europese Commissie zich ten doel gesteld om tegen 2030 "ten minste 25% van de landbouwgrond in de EU te bebouwen met biologische landbouw en de biologische aquacultuur aanzienlijk uit te breiden". Om dit doel te bereiken en de biologische sector te helpen zijn potentieel volledig te benutten, heeft de Commissie een actieplan voor de biologische productie in de EU voorgesteld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.