Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Bovée (Plantera) zet vraagtekens bij beleid supermarkten

"Nog steeds bio-aardappelen beschikbaar van vorige oogst"

Het afgelopen jaar is de afzet van Nederlandse biologische aardappelen erg stroef verlopen, omdat de onmisbare export naar onze buurlanden niet echt los wilde komen. Dit vertelt Gerard Bovée namens Plantera. Hij betreurt het feit dat de meeste supermarkten ‘nieuwe oogst’ boven ‘duurzaamheid’ verkiezen, terwijl er nog altijd bio-aardappelen van de vorige oogst beschikbaar zijn.

"Het vertrouwen in de markt, maar ook in het duurzaamheids-perspectief wat overal gepredikt wordt, gaf enige hoop op een betere afzet in de voorjaarsmaanden. Echter 'nieuwe oogst' vanuit het buitenland tot zelfs van buiten het continent, zijn belangrijkere incentives dan duurzaamheid. De importmarkten van vroege regulieren en biologische aardappelen zijn vrijwel leeg en er moet langzaam maar zeker steeds meer gezocht worden naar mooie, geschikte biologische importaardappelen, die nauwelijks nog voorhanden zijn. Dit terwijl er van onze Nederlandse bodem nog steeds biologische aardappelen beschikbaar zijn van de vorige oogst."

"Op de foto, die vrijdag 9 juli is gemaakt, ziet u een monster Vitabella uit de NOP. Helder van kleur, kiemvrij en nog van goede kwaliteit. De bewaarbaarheid van het ras en de bekwaamheid van de teler die bewaard maken een beschikbaarheid van Nederlandse bodem vrijwel een jaarrond-levering mogelijk. De meeste supermarkten spelen hier niet op in met daden, maar blijven 'nieuwe oogst' boven 'duurzaamheid' uitvoeren, terwijl hun woorden beduidend anders zijn. Uitzonderingen daargelaten."

Voor meer informatie:
Gerard Bovee
Plantera B.V.
gbovee@plantera.nl 
www.plantera.nl 

Publicatiedatum: