O.a. bio-rassendemo's in Aardappeltour

Open dag locatie Kollumerwaard: dinsdag 6 juli

In navolging van locatie Ebelsheerd, is op 6 juli de open dag op locatie Kollumerwaard. Op de Kollumerwaard lopen op dit moment een aantal interessante projecten met bijbehorende proef-/demovelden zoals Robuuste aardappelrassen, het eiwit-project Fascinating, perceelsemissie en het thema-veld verzilting. Daarnaast zal er vanuit het DAW (Delta plan Agrarisch Waterbeheer) een aantal projecten worden toegelicht. In het veld is een brede verscheidenheid aan proefvelden te bekijken, waarbij deskundigen een toelichting geven. Daarnaast zijn er eerder gemaakte filmbeelden beschikbaar van verschillende (aan-) frees technieken in peen en aardappel die eerder op het veld zijn genomen.

Neem uw eigen slootwater (van meer dan 10 centimeter diepte) mee om door te laten meten op verzilting.

U bent van harte welkom om de proefvelden bij SPNA op locatie Kollumerwaard te komen bezichtigen. U kunt zich via onderstaande link opgeven voor de tours langs de proefvelden. Tijdens de tour geven de opdrachtgevers een toelichting. Bij aankomst op het erf krijgt u de beschikking over een fiets waarmee de tours worden afgelegd.

De toegang tot de Open Dag Kollumerwaard 2021 (inclusief koffie, thee en fris) is gratis. Dit wordt u aangeboden door de deelnemende bedrijven.

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden. Aanmelden vooraf is verplicht!

Er zijn twee tours beschikbaar: 

Aardappeltour (circa 2 uur)
Rhizoctonia, biostimulanten, Phytophthora, (bio)rassendemo’s, perceelemissie, groene mest

Diverse tour (circa 2 uur)
Suikerbieten, ui, tarwe, verzilting, eiwitgewassen, bodem & klimaat

Aanmelden voor één of meerdere tours kan door te klikken op de onderstaande link. U wordt naar de website My Reservation geleid. Kies een tour met tijd uit onderstaande tabel en klik deze begintijd aan op de website. Na het invullen van uw gegevens bent u aangemeld voor een tour. Wit u meerdere tours volgen? Kijk dan in het schema welke tours opvolgend zijn in tijd en geef u voor iedere tour apart op.

Klik hier om aan te melden voor de opendag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven