Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse bio-sector aan de slag met fraudebestrijding

Het fraudepreventieprogramma van de Organic Trade Association kan rekenen op grote belangstelling van biologische bedrijven nu de Amerikaanse bio-sector zich voorbereidt op de komende nieuwe regels van het ministerie van Landbouw om het toezicht op de import van bio-producten en op de bio-toeleveringsketen te versterken.

Veertig bio-bedrijven zijn momenteel ingeschreven in het Organic Fraud Prevention Solutions-programma van de brancheorganisatie en nog eens 125 bedrijven beginnen aan het inschrijvingsproces voor het benchmarkprogramma.Gwendolyn Wyard van Regulatory & Technical Affairs van de Organic Trade Association: "De bio-sector zet zich in voor het behoud van de integriteit van biologisch en we zijn blij te zien dat bedrijven gebruik maken van het waardevolle instrument dat we hebben ontwikkeld om hen te helpen in hun strijd tegen fraude. Ons programma kan bedrijven klaarstomen om te voldoen aan de nieuwe regels van de USDA zodra deze is afgerond en om de integriteit van het USDA Organic zegel op hun producten te waarborgen."

De Final Rule van USDA's Strengthening Organic Enforcement (SOE) is gepland voor het voorjaar van 2022. Deze actie, de grootste afzonderlijke regelgeving sinds de invoering van het National Organic Program, zal een grote impact hebben op het verbeteren van het toezicht op biologische systemen en het verminderen van de kans op biologische fraude.

De oplossingen ter voorkoming van bio-fraude van de Organic Trade Association, die een jaar geleden van start zijn gegaan, zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van de biologische toeleveringsketen en zijn gebaseerd op de verantwoordelijkheid van de koper en de verificatie van de leverancier. Bedrijven die deelnemen aan het programma krijgen de beschikking over de uitgebreide Organic Fraud Prevention Guide, waarin een op risico's gebaseerde aanpak wordt uiteengezet voor de ontwikkeling en uitvoering van een schriftelijk plan ter voorkoming van biologische fraude, een vereiste van de voorgestelde SOE Rule. Een voor belangstellende en ingeschreven bedrijven opgesteld deelnemershandboek geeft een overzicht van het programma en van de stappen die nodig zijn om het inschrijvingsproces te voltooien.

Naast de 40 bio-bedrijven die zijn ingeschreven in het fraudebestrijdingsprogramma, hebben twee bedrijven, Pipeline Foods en Naturepedic Organic Mattresses, het negen-stappen inschrijvingsproces voltooid en hun biologisch fraudebestrijdingsplan ingediend bij hun certificeerder.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Publicatiedatum: