Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FAVV ziet stijging voedselveiligheid in België in 2020

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen heeft haar jaarverslag over 2020 gepubliceerd. Daarin zoals in veel jaarverslagen aandacht voor de bijzondere situatie vanwege corona. Ook gaat het FAVV in op de effecten van Brexit, problemen met sesamzaad en een positief resultaat met de voedselveiligheids-barometer. Die vertoonde in 2020 een lichte stijging van 6,5%.

De toename is volgens het FAVV vooral te danken aan een toename van het aantal gunstige inspecties met betrekking tot infrastructuur, installatie en hygiƫne in de horeca, grootkeukens, groothandel en detailhandel. Daarnaast is er ook een daling voor het aantal besmettingen van levensmiddelen (zoals Salmonella en Campylobacter, een bacterie die vooral in rauwe voeding voorkomt).

Bron: FAVV

Publicatiedatum: