Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tweede open call voor startups en scale-ups

Brave New Food daagt uit tot gezondere voedingsoplossingen

Na het succes van de eerste open call rondom duurzaamheid, lanceert het innovatieversnellende platform Brave New Food vandaag de zoektocht naar 'Healthy Food Solutions'. Met een aantal nieuwe voedingsbedrijven - zoals Bonduelle, FrieslandCampina en Hessing - en financiers als Stichting DOEN en De Breed & Partners - aan boord, is het voor startups en scale-ups nu nóg interessanter om te pitchen.

Aan de eerste open call deden 219 start- en scale-ups uit 21 landen mee. 87 daarvan werden uitgenodigd en na 130 één-op-één gesprekken met gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie vonden er meer dan 70 follow-ups plaats. Dat succes wil Brave New Food graag voortzetten binnen het thema Healthy Food Solutions. 

Nood is hoog
"Ongezonde voeding heeft ernstige gevolgen voor de menselijke gezondheid. Maar liefst twee miljard mensen wereldwijd hebben overgewicht en daarvan hebben 679 miljoen obesitas. Dit veroorzaakt veel levensbedreigende ziekten, met als gevolg een slechte kwaliteit van leven, enorme druk op de gezondheidszorg en mogelijk zelfs overlijden", legt Bas Allart, een van de vier co-founders van Brave New Food, uit.

De co-founders van Brave New Food

Gezonde voedingsoplossingen
"Gelukkig ondernemen steeds meer mensen, overheden, scholen en bedrijven actie door gezondere voeding en diëten te promoten en te gebruiken. Als gevolg hiervan zal de vraag naar gezondere voeding de komende jaren aanzienlijk toenemen. We hebben dus gezonde voedingsoplossingen nodig om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen." 

Vier zoekrichtingen en een wildcard
Brave New Food heeft vier richtingen geformuleerd voor het vinden van passende en kansrijke oplossingen:

  • Gezonder dagelijks eten & snacks met een hogere voedingswaarde en/of minder toevoegingen zoals suiker, zout en vet.
  • Oplossingen die gezondere keuzes en gedragsverandering makkelijker maken
  • Functionele voedingsmiddelen voor een betere algemene gezondheid, sneller herstel of betere (sport)prestaties
  • Technologische en wetenschappelijke oplossingen die de overgang naar gezondere voeding, diëten en een gezondere maatschappij ondersteunen.

Daarnaast is er een wildcard-categorie voor alle innovatieve gezonde oplossingen die niet passen binnen een van bovengenoemde subthema's.

Deadline
De open call Healthy Food Solutions loopt van 24 juni t/m 14 september 17:00 uur. Daarna buigen de inmiddels 26 partners zich over de inzendingen. De startups en scale-ups met oplossingen die het beste matchen met de innovatiebehoeftes van de aangesloten bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie, worden uitgenodigd voor het Matchmaking Event op 14 oktober 2021. 

Oproep om samen te werken
Brave New Food is ervan overtuigd dat intensievere samenwerking tussen gevestigde bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie, innovatieve startups en scale-ups en financiers de transitie naar een duurzamer en gezonder voedingssysteem versnelt. Daarom roept zij hen allen op om zich aan te sluiten.

Kansen om te versnellen
"Jonge innovatieve ondernemingen bieden we toegang tot de markt, expertise, netwerk en financiële ondersteuning. Gevestigde bedrijven vinden via ons slimme oplossingen én komen op een andere manier in contact met collega's uit de branche tijdens onze partnerevents", somt Bas op. "Door alle schakels in onze voedingsketen te ondersteunen in hun groei én hen te verbinden, maken we versnelde verandering mogelijk."

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: