Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Missen uw visie op belangen bio-pluimveehouderij"

BPV vraagt minister Schouten de versoepeling van de ophokplicht te heroverwegen

Slechts in vijf van de twintig regio's mogen pluimveehouders hun kippen weer naar buitenlaten. De ophokplicht die sinds 22 oktober 2020 voor het hele land gold, is in deze vijf regio's niet meer van kracht. 

De Biologische Pluimveehouders Vereniging is teleurgesteld dat er niet meer regio's in aanmerking komen. In een brief aan minister Schouten van LNV vraagt Dick de Koning, voorzitter BPV de versoepeling van de afscherm- en ophokplicht te heroverwegen. 

"Voor ons als biologische pluimveehouders is het van groot belang dat onze kippen vrije uitloop hebben. Dierwelzijn van onze kippen staat voorop en een belangrijk onderdeel daarvan is de toegang tot deze vrije uitloop."

Financiële gevolgen
BPV verwijst naar de kamerbrief waarin Schouten de versoepeling vorige week aankondigde. "U spreekt over de financiële situatie van de vrije uitloop sector en dat dit mede een van de beoordelingscriteria is. We staan hier ook volledig achter, maar missen in uw visie de belangen van de biologische pluimveehouderij." 

"Het nog langer uitvoeren van de afscherm- en ophokplicht kan ook voor de biologische pluimveesector financiële gevolgen krijgen, zeker wanneer de afscherm- en ophokplicht in omringende landen (Duitsland, België en Denemarken) onlangs is ingetrokken." 

Voor meer informatie:
Biologische Pluimveehouders Vereniging
www.biologischpluimvee.nl

Publicatiedatum: