"Missen uw visie op belangen bio-pluimveehouderij"

BPV vraagt minister Schouten de versoepeling van de ophokplicht te heroverwegen

Slechts in vijf van de twintig regio's mogen pluimveehouders hun kippen weer naar buitenlaten. De ophokplicht die sinds 22 oktober 2020 voor het hele land gold, is in deze vijf regio's niet meer van kracht. 

De Biologische Pluimveehouders Vereniging is teleurgesteld dat er niet meer regio's in aanmerking komen. In een brief aan minister Schouten van LNV vraagt Dick de Koning, voorzitter BPV de versoepeling van de afscherm- en ophokplicht te heroverwegen. 

"Voor ons als biologische pluimveehouders is het van groot belang dat onze kippen vrije uitloop hebben. Dierwelzijn van onze kippen staat voorop en een belangrijk onderdeel daarvan is de toegang tot deze vrije uitloop."

Financiële gevolgen
BPV verwijst naar de kamerbrief waarin Schouten de versoepeling vorige week aankondigde. "U spreekt over de financiële situatie van de vrije uitloop sector en dat dit mede een van de beoordelingscriteria is. We staan hier ook volledig achter, maar missen in uw visie de belangen van de biologische pluimveehouderij." 

"Het nog langer uitvoeren van de afscherm- en ophokplicht kan ook voor de biologische pluimveesector financiële gevolgen krijgen, zeker wanneer de afscherm- en ophokplicht in omringende landen (Duitsland, België en Denemarken) onlangs is ingetrokken." 

Voor meer informatie:
Biologische Pluimveehouders Vereniging
www.biologischpluimvee.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven