Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 en 8 november 2021

De bio-sector komt opnieuw samen tijdens BioXpo in Brussel

Vanaf 30 juli mogen in Belgiƫ weer evenementen zoals vakbeurzen worden gehouden. De voorbereidingen voor BioXpo, de vakbeurs die op 7 en 8 november zal plaatsvinden in Brussels Expo, zijn inmiddels in volle gang. "We zien het licht aan het einde van de tunnel en hebben er alle vertrouwen in dat alles zal kunnen doorgaan in november. Wij weten hoezeer iedereen naar de beurs heeft uitgekeken. Voor heel wat van onze exposanten is zo'n beurs dan ook heel belangrijk om zaken te doen en nieuwe klanten te winnen. Online contacten kunnen nog steeds niet op tegen de beleving op een beurs", vertelt Xiana Bossaert namens beursorganisator Nutrimedes.

Foto's: Sophie Nuytten voor BioForum 

Een bloeiende sector
Veel bedrijven werden uiteraard getroffen door deze crisis maar toch zag men ook positieve signalen voor de bio-sector. "Consumenten gingen ook meer bewuster gaan leven wat de interesse in bio-producten sterk deed stijgen. Ook korteketen en lokale voeding kreeg een boost", zo geeft Xiana aan. Daarnaast is de Europese Commissie ook hard aan het werk aan hun 'Farm to Fork' strategie waarbij de biologische landbouw sterk gestimuleerd zal worden. Tijdens de vakbeurs komt dr. Henri Delanghe hier wat meer toelichting over geven.Samenwerking
"BioXpo is al vele jaren een begrip voor de bio-sector in Belgiƫ en dat behouden we alleen door samen met onze exposanten en partners een kwalitatieve beurs neer te zetten. Samen met onze hoofdpartner BioForum gaan we opnieuw voor een succesvolle editie in 2021 waar de bio-sector elkaar terug kan ontmoeten en zakendoen."

Voor meer informatie:

Xiana Bossaert
Nutrimedes
+32 57466446
[email protected] 
www.bio-xpo.be 

Publicatiedatum: