Vraag vanuit Noord-Hollandse horeca weer losgebarsten bij Han de Kroon Horecavers

"Alle producten die we de afgelopen maanden nauwelijks kwijt konden, gaan nu weer grif van de hand"

Tholen - "We kunnen weer rammelen", vertelt Rob Spronk opgetogen. De in- en verkoper van Han de Kroon Horecavers uit Haarlem kan zijn lol weer op, nu de versoepelingen in de horeca van gang zijn gegaan. "We hebben het zwaar gehad, maar gaan nu weer de goede kant op en de vraag is meteen losgebarsten."

Han de Kroon bestaat sinds 1932 al als groente- en fruithandel. Door toename van het restaurantbezoek en de opkomst van het moderne strandleven, groeide in de loop der jaren de horeca- en grootverbruiktak van het bedrijf. Sinds 2001 beschikt de horecagroothandel over een moderne snijkeuken. Meer dan 100 horecaklanten laten dagelijks vers hun mise en place binnen komen, gesneden door de keukenbrigade van Han de Kroon. 

De horeca-lockdown zorgde dan ook voor een zwaar jaar voor het bedrijf. "Gelukkig zijn er geen ontslagen gevallen en we kunnen nu weer met volle energie er tegenaan. Iedereen wil weer gezond eten en alle horecagelegenheden zijn weer open. Producten die je het afgelopen jaar nauwelijks verkocht, gaan nu weer als zoete broodjes weg. Denk aan cressen, die waren het afgelopen jaar nauwelijks te verkopen, maar nu gaan mensen hun bord weer versieren."

"Ook de strandtenten gaan weer open en daar kun je een grote variëteit aan producten kwijt. De slasoorten zijn daar bijvoorbeeld erg populair, maar ook het fruit gaat nu weer een stuk harder. Waar wij ons daarnaast mee onderscheiden zijn de specialiteiten die we rechtstreeks bij tuinders in Noord-Holland, maar ook de rest van het land ophalen. Denk aan asperges van Texel, speciale tomaten van kwekerij Osdorp of champagnerabarber van Wim Bijma. Zo bieden we onze klanten producten aan die ze elders niet vinden. En dat dagelijks vers!"


Texelse asperges

Voor meer informatie:
Han de Kroon Horecavers
Bingerweg 20
2031 AZ Haarlem
+31 (0)23 527 0747
info@horecavers.nl
horecavers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven