Herkansing voor Caring Congres op 9 oktober

Vorig jaar moesten Caring Farmers en Caring Vets het Caring Congres over dierenwelzijn afblazen, maar dit jaar gaan ze in de herkansing. Op zaterdag 9 oktober wordt het Caring Congres georganiseerd in Rotterdam.

Het thema is relevanter dan ooit, want nog steeds wordt de wereld keihard tot nadenken gedwongen over de consequenties van onze omgang met de natuur en dieren. Een veranderend landschap, letterlijk en figuurlijk; zoönosen, klimaatverandering, stikstofcrisis, afname van biodiversiteit… hoe gaan we nu en in de toekomst om met dieren?  

Vier sprekers
Hoogleraar Frans de Waal spreekt over dieren en emoties. Frans is een internationaal gerenommeerd gedragswetenschapper. Met zijn beroemde boeken laat hij mensen kennis maken met de emoties van dieren en laat hij zien dat die niet fundamenteel verschillen van die van de mens. 

Hoogleraar Imke de Boer zal ingaan op de rol van dieren in ons productiesysteem. Imke is Hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan de WUR en internationaal prijswinnaar met haar voedselvisie Rerooting the Dutch Food System. Hoe efficiënt is een voedselsysteem met heel veel dieren, en wat zou de rol van dieren in de toekomst kunnen zijn? 

Hoogleraar Thijs Kijken zal het hebben over dieren en infectieziekten.
Thijs Kuiken is dierenarts werkzaam als Hoogleraar Vergelijkende Pathologie op de afdeling Viroscience van het Erasmus Universitair MC. Hij doet onderzoek naar opkomende virusziekten (o.a. vogelgriep en MERS), een ontzettend actueel en relevant thema. 

Tot slot spreekt hoogleraar Roos Vonk over empathie met dieren. Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit, doet samen met haar studenten sinds enkele jaren onderzoek naar de vraag: welke factoren bepalen of mensen empathie met dieren hebben? In haar lezing vertelt Roos Vonk over haar eigen onderzoek en onderzoek van anderen naar dit onderwerp.

Voor meer informatie en tickets: www.caringcongres.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven