22 juni

Online workshop: biologische landbouw in de strijd tegen armoede

Een landbouwproject opzetten in de strijd tegen armoede. Een mooi idee, maar waar begin je? En is biologische landbouw dan haalbaar? En hoe pak je dat dan aan? Bert de Graaff (Vrienden van Sekem), Ad Groeneveld (Welzijn Wajir) en Kees van Veluw (Ecologische Landbouw Projecten Ghana) gaan met deelnemers van een online webinar in gesprek en bespreken deze vragen. Ook gaan zij in op onderwerpen als community building, afzetmarkt en de farmer-to-farmer methode.

Programma
Na een korte inleiding over o.a. ‘het Sekem-model’ toegepast in Egypte, wordt daarover verder gepraat in groepen:

  • Een landbouwproject opzetten in de strijd tegen armoede. Waar begin je? Wat zijn de belangrijkste voorwaarden? Belang van lokaal eigenaarschap en expertise.
  • Biologische landbouw. Hoe pak je dat aan? Denk aan composteren i.p.v. kunstmest, zaden oogsten, natuurlijke ziekte/ongedierte bestrijding.
  • Afzetmarkt voor landbouwproducten: hoe zet je de producten af? De commerciële kant van landbouw, marktonderzoek, een niche zoeken.
  • Investeren in community building: winst van landbouwactiviteiten investeren in onderwijs en zorg: hoe dan precies en hoe zorg je voor lokaal commitment?
  • Farmer-to-farmer methode: boeren worden getraind/ gefaciliteerd om hun kennis en successen door te geven aan andere boeren in hun gemeenschap/ omgeving. Zij geven het op hun beurt weer door.

De online workshop ‘Biologische landbouw in de strijd tegen armoede’ is een initiatief van Partin. De bijeenkomst is op 22 juni van 19.30 tot 20.45 uur. Klik hier om aan te melden

Bron: Partin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven