Woensdag 16 juni, van 10:00 tot 15:00 uur

Veevoer van om de hoek centraal tijdens Kringloopbijeenkomst Midden

Na een drietal regionale kringloopbijeenkomsten in februari en maart voor Noord, Midden en Zuid met bij elkaar meer dan 100 deelnemers gaat het project Koplopers in kringlooplandbouw verder met fysieke bijeenkomsten op drie boerderijen in de drie regio’s om ruimte te kunnen bieden aan informeel uitwisselen en het leggen van intersectorale contacten voor samenwerkingen. Daarnaast wordt op iedere bijeenkomst een focus gelegd op een voor het bedrijf relevant thema.

Mengteelten
Op woensdag 16 juni organiseert Bionext binnen het project ‘koplopers in kringlooplandbouw’ in samenwerking met BDEKO en de VBV de kringloopbijeenkomst regio midden met daarbij een focus op mengteelten.

Op het bedrijf van Sijbrand Westra (biologisch dynamisch akkerbouwer) in Dronten analyseert Ruud Hendriks (practor kringlooplandbouw Aeres Dronten) de nutriëntenstroom in de samenwerking die het akkerbouwbedrijf heeft met een melkveehouder en een pluimveehouder.

In de middag vindt een verdieping plaats op het gebied van veevoer van om de hoek waarbij we onder andere kijken naar teelt en gebruik als veevoeder van tarwe-veldboon mengteelt op het bedrijf van biologisch-dynamisch pluimveehouder Jan Rombouts.

Abco de Buck (Louis Bolk), Achim Tijkorte (Reudink) en Marta Lourenço (ILVO) gaan in gesprek met de deelnemers over de mogelijkheden (die mengteelt biedt) om veevoer van om de hoek te realiseren.

De themabijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 juni, van 10:00 tot 15:00 op De Westerade, Oudebosweg 26, Dronten.

Klik hier voor meer informatie. Aanmelden kan door te klikken op deze link. Deelname is gratis.

Op 23 juni wordt de bijeenkomst voor regio Zuid gehouden en op 30 juni volgt de bijeenkomst voor regio Noord.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven