Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers Biosüdtirol:

"We telen meer dan 36 biologische appelvariëteiten"

De telers van Biosüdtirol telen meer dan 36 biologische appelvariëteiten. Maar welke van de biologische appels wordt de favoriet van de klant? Een traditionele of een nieuwe variëteit?

Zoet of zuur?
Pink Lady, Royal Gala en Evelina. En ook: Gold Rush, Kanzi en Story Inored. De wereld telt momenteel meer dan 30.000 appelvariëteiten. Elk heeft zijn eigen speciale smaak, zijn unieke kleur en vorm, zijn eigen lievelingsklimaat en wordt anders bewaard dan de andere. Daarom zoeken universiteiten en teeltbedrijven wereldwijd voortdurend naar nieuwe appelvariëteiten.

De keuze
"Wat onze biologische telers enthousiast maakt, zijn de smakelijke biologische appelvariëteiten die goed houdbaar en bestendig zijn tegen appelschurft, maar zich bovenal perfect kunnen aanpassen aan het klimaat van Zuid-Tirol. Op basis van deze kenmerken hebben wij gekozen voor Natyra, Bonita en Giga. Wij volgen echter niet alle modes en bewaren in onze appelboomgaarden de juiste ruimte voor ons erfgoed van traditionele appelrassen: de appels die onze voorouders al in de 19e eeuw kenden en teelden, zoals bijvoorbeeld de Granny Smith en Golden Delicious", aldus de coöperatie. 

"Kies voor bio"
"Onze biologische appeloogst weegt vier keer de Eiffeltoren. Elke appel is van pit tot steeltje biologisch gecertificeerd. Ook de verpakking van onze appels is ontworpen om aan de behoeften van de klant te voldoen. Van trays van vier, voor een plasticvrije appelverpakking tot de thuiscomposteerbare zakjes en het tot dubbellaagse karton. Dit alles om de verkoop van de klant samen te laten groeien met de Biosüdtirol appels en onze geschiedenis. Elke dag van het jaar", besluit Biosüdtirol. 

Voor meer informatie:
Werner Castiglioni
Biosüdtirol
[email protected]
www.biosudtirol.com 

Publicatiedatum: