"Eicode ook vermelden op verpakkingen van producten waarin eieren verwerkt zijn"

Tijdens de Landbouw- en Visserijraad van maandag 26 april heeft Duitsland het voorstel ingediend om informatie over het houderijsystemen van leghennen niet alleen te gebruiken bij de verkoop van tafeleieren, maar voortaan ook te verplichten om dit te vermelden op verpakkingen van producten waarin eieren zijn verwerkt.

Op tafeleieren worden in de Europese Unie worden codes vermeld. Daarmee kunnen consumenten achterhalen in wat voor houderijsysteem de leghennen worden gehouden die de eieren hebben gelegd. Het cijfer 0 staat voor biologisch geproduceerde eieren, 1 voor vrije uitloop, 2 voor scharrel en 3 voor koloniehuisvesting.

Duitsland stelt dat veel consumenten deze informatie ook graag vermeld zien op producten waarin eieren zijn verwerkt, zoals koekjes en mayonaise. Er werd door de landbouwministers verdeeld op het Duitse voorstel gereageerd. De Europese Commissie zegde toe het idee mogelijk mee te nemen bij de voorstellen voor nieuwe wetgeving op het gebied van dierenwelzijn waar aan gewerkt wordt.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Nieuwe Oogst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven