Certisys treedt toe tot de Ecocert Groep

Certisys treedt toe tot de Ecocert Groep. Met deze transactie consolideert Certisys zijn positie van marktleider op het gebied van bio-certificering in België en versnelt het zijn verdere uitbreiding in de Benelux. Certisys zal zijn dienstenaanbod uitbreiden met de unieke catalogus van ecologische prestaties en certificeringen van de Ecocert Groep.

De Ecocert Groep, een wereldspeler op het vlak van de certificering van biologische producten, versterkt op die manier zijn positie in Europa en treedt via de integratie van Certisys toe tot de Beneluxmarkt. De Ecocert Groep zet zo zijn externe groeistrategie voort, die wordt gekenmerkt door de aankoop van historische, onafhankelijke certificeringsbedrijven die zich specifiek richten op de biologische land- en tuinbouw.

Als pioniers op het gebied van biologische certificering en leiders op hun respectieve markten in Frankijk en België delen Ecocert en Certisys al sinds hun oprichting dezelfde overtuigingen en dezelfde visie op biologische landbouw.

Als initiatiefnemer van de Belgische bio-beweging begin jaren 1980 en medeoprichter van de Ecocert Groep richtte Blaise Hommelen in 1991 zijn eigen bedrijf op. Dankzij zijn toewijding is Certisys, met tegenwoordig ruim 3200 klanten, zowel lokaal als internationaal een referentie op het gebied van bio-certificering.

De Ecocert Groep zet zich sterk in voor de bescherming van het leefmilieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen en biedt sinds 1991 oplossingen voor de inzet van best practices op maatschappelijk en milieuvlak in verschillende sectoren (voedingsmiddelen, cosmetica, textiel, enzovoorts). Via zijn internationale, lokaal gevestigde kantoren biedt Ecocert een dienstverlening van hoge kwaliteit aan, aangepast aan elk land. Het Ecocert-certificeringsmerk wordt wereldwijd door consumenten erkend vanwege de strenge referentienormen en de kwaliteit van de garanties.

"Na veertig jaar inzet voor de biologische landbouw willen we de uitbouw van onze activiteiten versnellen. Onze integratie in de Ecocert Groep, waarmee we dezelfde waarden delen, is een uitgelezen kans om onze internationale verankering te verstevigen en on ze expertise te versterken, om onze opdracht als certificeringsinstantie met succes uit te voeren. We zijn zeer verheugd dat onze klanten voortaan gebruik kunnen maken van de diensten van Ecocert en dat ze op die manier toegang krijgen tot nieuwe markten", vertelt Blaise Hommelen, oprichter van Certisys.

Philippe Thomazo, CEO van de Ecocert Groep, voegt toe: "Het is fantastisch nieuws dat Certisys voortaan deel uitmaakt van de Ecocert Groep. Onze bedrijven zijn namelijk nauw met elkaar verwant en de bestaansreden van de Ecocert Groep – 'Act for a Sustainable World' – wordt versterkt door deze integratie. We kijken ernaar uit om de teams van Certisys te verwelkomen, want samen met hen willen we onze volledige dienstverlening uitbreiden naar de Benelux."

Philippe Thomazo wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Certisys en stelt Franck Brasseur aan als Algemeen Directeur van het bedrijf. Franck Brasseur maakt sinds 2018 deel uit van het directieteam. Tijdens een overgangsperiode van enkele maanden wordt Franck Brasseur begeleid door de oprichter van Certisys, Blaise Hommelen. Binnen de Ecocert Groep behoort Certisys tot de regio Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Benelux, onder leiding van Thierry Stoedzel.

Over Certisys
Certisys is actief sinds 1980 en pionier op het vlak van bio-certificering in België. Dankzij zijn expertise en zijn volledige inzet op het gebied van bio-activiteiten is Certisys marktleider op het vlak van biologische controle en certificering. Met zijn lokale verankering en bijna 50 medewerkers begeleidt Certisys de ontwikkeling van de bio-activiteiten van de marktdeelnemers, zowel in België als internationaal. Certisys certificeert officiële biologische landbouwstelsels en privélastenboeken zoals Biogarantie en Ecogarantie. Daarnaast biedt het bedrijf toegang tot internationale markten zoals de Verenigde Staten, Japan, Zwitserland enzovoorts.

Voor meer informatie: www.certisys.eu 

Over de Ecocert Groep
Al dertig jaar zet de Ecocert Groep zich in voor de ontwikkeling van de biologische landbouw in Frankrijk en de rest van de wereld. Met opleidingen en advies begeleidt de groep organisaties die duurzame processen willen invoeren. Daarnaast helpt de Ecocert Groep ondernemingen bij de certificering voor erkende, strenge referentienormen op maatschappelijk en milieuvlak. Als vaste waarde in de wereldwijde biocertificering is de groep actief in meer dan 130 landen, via een internationaal netwerk met 31 filialen en meer dan 1700 medewerkers.

Voor meer informatie: www.ecocert.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven