Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzaamheid en klimaat centraal tijdens educatieve reis voor middelbare scholieren

Deze nazomer vaart 't Wylde Leren 'Langs de oevers van een nieuwe tijd'

Op school leren middelbare scholieren vanuit het klaslokaal of vanachter het scherm alles over het veranderende klimaat. En wat dat betekent voor de hele wereld. Maar dat zijn niet de plekken waar je er écht iets aan kunt doen. Daarom biedt 't Wylde Leren educatieve avonturen aan, waarbij kinderen voor even het klaslokaal verruilen voor de weide wereld.

Van 19 september tot 9 oktober vaart 't Wylde Leren met het groene zeilschip De Vrijbuiter met schipper Wiebe Radstake van Zeeland tot Den Helder. Onderweg leren 16 middelbare scholieren op een leuke en avontuurlijke manier alles over het klimaat, samenwerken, windparken, zeewierfarms, plastic recycling en vele andere duurzame activiteiten die langs het water oppoppen. Ondertussen blijven ze bij met hun schooltaken en krijgen ze 's ochtends les van ervaren docenten om vervolgens in de middag echt de handen uit de mouwen te steken!

Educatieve avonturen van 't Wylde Leren
De Zeeuwse Delta is een educatieve reis georganiseerd door 't Wylde Leren. Na eerdere reizen naar onder andere Noorwegen, Kroatië en de Wadden leert dit avontuur alles over de Nederlandse waterwegen, en staat duurzaamheid en klimaat centraal.

De avonturen van 't Wylde Leren zijn voor alle middelbare scholieren toegankelijk. Met een aantal scholen in Nederland wordt al nauw samengewerkt en dit netwerk breidt zich steeds meer uit. Als een leerling interesse heeft neemt ’t Wylde Leren contact op met de school om toestemming te vragen de leerlingen voor drie weken een ander klaslokaal te bieden.

Details van de reis
Doelgroep: alle middelbare scholieren vanaf 14 jaar.
Data: zondag 19 september – zaterdag 9 oktober 2021
Route: van Zierikzee tot Den Helder
Kosten: €1700 – €2450*
Informatieavonden: maandag 19 april en maandag 31 mei (19:30, online)

*Elk avontuur neemt kosten met zich mee. Omdat 't Wylde Leren de reizen toch voor een brede groep jongeren toegankelijk wil maken is het enerzijds bezig met fondsen om de uiteindelijke prijs omlaag te krijgen én gaat het met de jongeren die zich inschrijven een traject in waarin zij worden getraind om zelf een deel van het bedrag bij elkaar te verzamelen. De inspiratiedag hiervoor vindt op 24 april 2021 plaats in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: