Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loket vijfde aanvraagperiode NOW eerder en langer open

Het loket voor het aanvragen van een tegemoetkoming NOW voor de vijfde aanvraagperiode gaat eerder open. Ook sluit het loket later zodat ondernemers langer de tijd hebben om een aanvraag te doen. Ondernemers kunnen een aanvraag doen van 6 mei tot en met 30 juni 2021, zo meldt het UWV.

Vijfde aanvraagperiode
Voor de vijfde aanvraagperiode kunnen ondernemers een tegemoetkoming krijgen voor de maanden april, mei en juni 2021. Net als in de vierde aanvraagperiode is de tegemoetkoming maximaal 85 procent van de loonsom. Ook moeten ondernemers een omzetverlies hebben van minimaal 20 procent.

Voorschot
Het UWV betaalt eerst een voorschot van 80 procent. Later wordt berekend hoe hoog de definitieve tegemoetkoming is waar de ondernemer recht op heeft. Voor deze definitieve berekening moeten ondernemers zelf een aparte aanvraag doen. Voor de vijfde aanvraagperiode is dit waarschijnlijk mogelijk vanaf 31 januari 2022.

Bron: UWV

 

Publicatiedatum: