74 agrarische ondernemers en voedselinitiatieven willen 'Aardpeer boer' worden

'Samen voor grond' obligatie sluit op 30 april

Het is vandaag de Dag van de Aarde. Een mooi moment om nog een keer aandacht te vragen voor de ‘samen voor grond’ obligatie die op 30 april sluit. Eind maart werd al bekend dat twee maanden na de lancering van de nieuwe beweging Aardpeer, samen voor grond, zich 74 agrarische ondernemers en voedselinitiatieven kandidaat gesteld hebben om 'Aardpeer boer' te worden. Via Aardpeer hopen de kandidaten betaalbare pachtgrond te verwerven om zo de overstap naar natuurvriendelijke landbouw te kunnen maken.

Stichting BD Grondbeheer lanceerde eind januari een obligatielening van 15 miljoen euro om landbouwgrond aan te kopen en in passende pacht uit te geven aan natuurvriendelijke boeren (Aardpeer gaat met deze lening dus de eerste grondaankopen financieren). Op 24 maart stond de tussenstand op bijna 3 miljoen en werd besloten om de inschrijftermijn van de obligatielening (uitgegeven door Stichting BD Grondbeheer) te verlengen tot 30 april. Er is nog een goede week te gaan dus. Burgers en organisaties hebben nog een paar dagen de tijd om te investeren in de landbouwgrond van de toekomst. Naast een duidelijk maatschappelijk rendement leveren de obligaties de belegger een jaarlijkse rente van respectievelijk 0,7% en 1,2% op.

Stichting BD Grondbeheer doet nu de volgende oproep:

De kwaliteit van onze landbouwgrond raakt de laatste decennia steeds verder uitgeput. Betaalbare grond is een obstakel voor boeren om natuurvriendelijker te gaan boeren.

Via Aardpeer kan je bijdragen aan de oplossing. Aardpeer is een nieuw initiatief dat zoveel mogelijk boeren en voedselinitiatieven de kans wil geven om de bodem op natuurlijke wijze te bewerken en de biodiversiteit te bevorderen.

Investeer nog tot en met 30 april in natuurvriendelijke landbouw. Dat kan door een 'samen voor grond' obligatie te kopen. Met het geld van de obligaties wordt grond aangekocht en die wordt ter beschikking gesteld aan natuur gedreven en sociaal verbonden boeren en voedselinitiatieven.

De 'samen voor grond' obligatie sluit op 30 april. Je hebt dus nog maar een paar dagen de tijd om te investeren in gezonde grond. Meer informatie over hoe je kan meedoen via www.aardpeer.nl.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven