Vandaag, op de internationale Dag van de Aarde, lanceert een groep toonaangevende ondernemers 'EarthToday'; een grootschalig initiatief om de Aarde meter voor meter te beschermen. Een collectief van meer dan 100 prominente Nederlanders, van oud staatsman en schrijver Jan Terlouw tot rapper Typhoon, roept iedereen op om vierkante meters natuur te beschermen voor €1,20 per m2. Het doel is om in de eerste maand 1 miljoen m2 veilig te stellen. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken voert een grote groep influencers campagne voor de Aarde, waaronder Humberto Tan, John Ewbank, Winston Gerschtanowitz, Lauren Verster, Twan van Steenhoven (The Opposites) en Frederique van der Wal.

Samen natuurbescherming versnellen
Een groep van meer dan 100 ondernemers en specialisten uit de creatieve, media- en techsector heeft de afgelopen drie jaar in stilte gewerkt aan een oplossing voor één van de grootste uitdagingen waar wij als mensheid voor staan: Het beschermen van 50% van de planeet om zo de biodiversiteit zeker te stellen en onze Aarde leefbaar te houden voor volgende generaties. Constance Scholten, executive boardmember van EarthToday legt uit: "De noodzaak om tot actie over te gaan is gigantisch, daar is iedereen het over eens. Maar hoe? Wat is de oplossing? Hoe bescherm je de helft van de planeet? Dat idee denken wij te hebben en door de schaalbaarheid zijn we ervan overtuigd dat dit een oplossing is voor een probleem dat ons allemaal raakt. Vanaf vandaag kunnen consumenten en bedrijven unieke vierkante meters natuur beschermen en sparen voor €1,20 per m2." Bij EarthToday worden krachten uit de tech- en mediawereld gebundeld met natuurbeschermers. Door bedrijven en consumenten te betrekken in de missie kan natuurbescherming wereldwijd versnellen, zodanig dat de impact direct meetbaar is.

EarthToday levert concreet bewijs: voor elke €1,20 wordt 1 m2 natuur beschermd en een nieuwe m2 in bescherming genomen. Gegarandeerd. Iedereen die een m2 natuur beschermt, ontvangt bovendien een aandeelhouderscertificaat van EarthToday. Op deze wijze worden eigenaarschap en verantwoordelijkheid gedeeld. Naast de mogelijkheid om m2 natuur te beschermen, fungeert EarthToday.com ook als een 'nieuwsportal over de Aarde'. De content biedt niet alleen context maar geeft iedereen die een m2 beschermt de mogelijkheid om ook informatie te delen en daarmee anderen te inspireren.De menselijke maat als eenheid
Het idee ontstond toen Kees Zegers (oprichter van Nu.nl) een wereldreis maakte met zijn zeilboot. Op een onbewoond eiland raakte hij bevriend met milieuactivist Clemens Oestreich. Bij terugkomst in Nederland betrok Zegers bevriend ondernemer Bas Verhart van DFFRNT Media bij het project. Toen ook Chiel Liezenberg (co-creator van iDEAL) aan boord stapte, begon het balletje te rollen. Het werd Zegers duidelijk dat we het wereldwijde probleem terug moesten brengen tot de menselijke maat, 1 m2. De vierkante meters natuur worden beschermd door de Union of Nature Foundation; een nieuw internationaal samenwerkingsverband van natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Rewilding Europe, WILD Foundation, International Fund for Animal Welfare (IFAW), Justdiggit, Peace Parks Foundations, Rainforest Trust en Fundaçion Rewilding Argentina. Tali Bielski, managing director van Union of Nature Foundation: "Voor het eerst in de historie slaan wereldwijd opererende natuurbeschermingsorganisaties de handen ineen om een gezamenlijke oplossing naar de wereld te brengen." Frans Schepers, managing director van Rewilding Europe: "De aanpak van EarthToday is volstrekt uniek en helpt ons om met z'n allen nóg meer positieve impact te maken in de landen waar we al actief zijn." EarthToday speelt in op de toenemende behoefte bij mensen om een directe en meetbare bijdrage te leveren aan biodiversiteit, natuurherstel en een meer duurzame levensstijl.

Voor meer informatie: www.earthtoday.com