Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gaat aan de neus van business class passagiers voorbij

Overgebleven soep vindt weg naar consument

Tholen - Kleinstesoepfabriek doet zakjes overgebleven soep in de verkoop. De soep was bedoeld voor reizigers die business class vliegen met een Zwitserse vliegmaatschappij. Maar nu er weinig wordt gevlogen en het er voorlopig niet naar uitziet dat daar snel verandering in komt, blijft de soep op de plank liggen.

Het gaat om biologische tomatensoep en pompoenmosterdsoep.

Voedselverspilling
"We hebben nog zo'n 1350 zakjes over", vertelt Emma Vroegop. Ze merkt dat oproepjes via social media goed werken. "Nadat we vorige week een oproepje deden, werden er al snel 200 zakjes verkocht. De boodschap dat consumenten zo kunnen helpen tegen voedselverspilling doet het goed."

Het gaat om geconcentreerde tomatensoep en pompoenmosterdsoep. Een zakje bevat 200 ml en na bereiding levert dat 300 ml soep op. "De houdbaarheidsdatum voor de tomatensoep is 13-2-2022 en voor de pompoenmosterdsoep 23-3-2022. We zijn op tijd begonnen om deze zakjes in de verkoop te doen, zodat mensen nog even de tijd hebben om de soep te consumeren."

Voor consumenten
Emma wijst erop dat de soep, die via de webshop te bestellen is, bedoeld is voor eindconsumenten. "Winkels kunnen de zakjes niet in het schap aanbieden. Er zit bijvoorbeeld een Duits-Frans etiket op. Wel hebben we honderd zakjes aan een cateringbedrijf kunnen leveren die de soep versbereid aanbiedt op stations."

Kleinstesoepfabriek werkt vooral business-to-business, levert aan groothandels en retail. Catering, met klanten zoals de Zwitserse vliegmaatschappij, vormt een kleiner deel van de afzet.

Voor meer informatie:
Kleinstesoepfabriek
+31(0) 594 514 797
info@kleinstesoepfabriek.nl
www.kleinstesoepfabriek.nl