Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Belangrijke stap om ons wereldwijde platform voor plantaardige eiwitten te versterken"

Braziliaans JBS neemt Vivera over

JBS S.A., 's werelds op één na grootste voedselproducent, heeft een overeenkomst gesloten om Vivera, Europa's op twee na grootste producent van plant-based voeding, over te nemen tegen een ondernemingswaarde van € 341 miljoen, inclusief de 3 fabrieken en het R&D centrum.

Vivera ontwikkelt en produceert een breed assortiment innovatieve plantaardige vleesvervangende producten voor grote retailers in meer dan 25 landen in Europa, met relevante marktaandelen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Vivera bestaat uit drie fabrieken en een R&D centrum in Nederland.

De overname van Vivera versterkt het wereldwijde platform voor plantaardige producten van JBS. De consumptietrend in deze categorie is er een van constante groei op de wereldmarkten. De overname voegt aan het portfolio van JBS een merk toe dat goed ingeburgerd is in de voorkeur van de consument. Hierdoor wordt de focus van JBS op producten met toegevoegde waarde versterkt.

Vivera, momenteel het grootste onafhankelijke plantaardige bedrijf in Europa, zal zich aansluiten bij andere JBS merken zoals Seara Incrível, een marktleider in plantaardige hamburgers en Planterra OZO in de Verenigde Staten.

"Deze overname is een belangrijke stap om ons wereldwijde platform voor plantaardige eiwitten te versterken. Vivera zal JBS een sterke positie geven in de plant based sector, met technologische kennis en capaciteit voor innovatie", zegt Gilberto Tomazoni, Global CEO van JBS.

Vivera blijft haar ondernemende spirit houden in een zo veel mogelijk zelfstandig bedrijf met behoud van het huidige management- en directieteam.

"Door onze krachten te bundelen met JBS hebben we toegang tot aanzienlijk meer resources en mogelijkheden om ons huidige sterke groeitraject en de uitbreiding van het merk Vivera verder te versnellen", zegt Willem van Weede, CEO van Vivera.

De deal werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van JBS en zal pas worden gefinaliseerd na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en na goedkeuring van de Ondernemingsraad.

Over JBS S.A.
JBS is het op een na grootste voedingsbedrijf ter wereld en het grootste op het gebied van dierlijke eiwitten. Met een wereldwijd platform dat is gediversifieerd naar geografie en type producten (gevogelte, varkensvlees, rundvlees en lam), heeft het bedrijf meer dan 245.000 werknemers in productie-eenheden en kantoren op alle continenten, in landen als Brazilië, de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Australië en China.

In Brazilië werken meer dan 145.000 werknemers, waardoor het bedrijf een van de grootste particuliere werkgevers van het land is. Wereldwijd biedt JBS een uitgebreid portfolio van toonaangevende en innovatieve merken zoals Swift, Pilgrim’s Pride, Seara, Moy Park, Friboi, Primo en Just Bare die in 190 landen hun weg vinden naar de consument. Het bedrijf investeert ook in gerelateerde bedrijven zoals leer, biodiesel, collageen, persoonlijke hygiëne en reiniging, natuurlijke verpakking, oplossingen voor het beheer van vast afval, recycling, metalen verpakkingen en transport.

JBS voert zijn activiteiten uit gericht op de hoge kwaliteit en veiligheid van zijn voedselproducten en het houdt zich aan de beste praktijken op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn in zijn hele waardeketen. Het programma Together for the Amazon maakt deel uit van dit engagement. Naast het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van de Amazone, het bevorderen van het behoud en het duurzaam gebruik van het bos, omvat het ook verbeteringen in de levenskwaliteit van de bevolking die er leeft, evenals de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor het behoud van het milieu. De implementatie van een blockchain-platform, ongeëvenaard in de sector van dierlijke eiwitten, zal de controle over de directe leveranciers (en hun toeleveranciers) van JBS verder uitbreiden.

Over Vivera Foodgroup
Vivera is een pionier in de ontwikkeling van vegetarische en plant based maaltijdcomponenten sinds 1990. Het bedrijf met bijna 400 medewerkers met hoofdkantoor en 3 productievestigingen in Nederland is sindsdien uitgegroeid tot een van de drie grootste producenten in Europa. Vivera Foodgroup is uitsluitend actief op de markt van plant based producten en het is haar missie om de consumptie van plantaardige eiwitten te stimuleren.

Vivera zet zich in om consumenten te ondersteunen met de lekkerste plantaardige producten. Vivera heeft een uitgebreid en groeiend assortiment van meer dan 50 smaakvolle producten. De producten van Vivera zijn verkrijgbaar in meer dan 27.000 supermarkten in 25 Europese landen.

Voor nadere informatie:
Vivera Foodgroup
Willem van Weede, CEO
+31 (0)548 850060
press@vivera.com 
www.vivera.com 

JBS S.A.
Corporate Communication Office
+55 11 3144-5364 | 4996 | 7997
imprensa@jbs.com.br 
www.jbs.com.br/en 

Publicatiedatum: