Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw hulpmiddel voor biologische tomatenzaadtelers: gratis webinar en download

Organic Seed Alliance (OSA) en partners van het Tomato Organic Management and Improvement Project (TOMI) kondigden vandaag twee nieuwe tools aan om telers te helpen tomatenzaad te produceren met behulp van biologische praktijken.

De nieuwe Tomato Seed Production Guide, en een bijbehorende webinar op 20 april, Growing Organic Tomato Seed: A How-To Virtual Training, bieden praktische informatie voor telers die geïnteresseerd zijn in het produceren van tomatenzaad van hoge kwaliteit voor hun eigen bedrijf of om commercieel te verkopen. Deze informatiebronnen zijn van toepassing op telers van alle schaalgroottes.

Volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw zijn tomaten het op drie na grootste biologische groentegewas wat de verkoop betreft, wat de populariteit van dit iconische zomergewas aantoont. Biologische telers zijn verplicht biologisch zaad te gebruiken, tenzij dit niet in de handel verkrijgbaar is, wat betekent dat naarmate de vraag naar biologisch voedsel toeneemt, ook de vraag naar biologisch zaad toeneemt om telers te helpen aan deze wettelijke verplichting te voldoen. Ongeveer de helft van de gecertificeerde biologische tomatentelers die op een recente enquête hebben geantwoord, gebruiken volledig biologisch zaad, volgens de eigen gegevens van OSA.

De gids voor de productie van tomatenzaad biedt lezers een uitgebreide bron voor het kweken van biologisch tomatenzaad van begin tot eind, te beginnen met de geschiedenis van tomaten, de verschillende soorten en vruchtkleuren, evenals de levenscyclus en biologie. De gids beschrijft de klimaatvereisten en hoe te selecteren op gewenste eigenschappen, inclusief aanbevelingen voor isolatieafstanden om genetica en populatiegrootte te behouden. De gids is ook een bron van informatie over zaadziekten bij tomaten, waaronder bacteriële, schimmel- en virusziekten, en methoden om deze te behandelen.

Naast advies over productiepraktijken geeft de gids ook advies over oogsttechnieken, schoningsmethoden en de manier waarop zaad moet worden opgeslagen om het levensvatbaar te houden.

Het webinar op 20 april vindt plaats van 12.00 tot 13.00 uur Pacific Time. Deelname is gratis, maar registratie vooraf is vereist via de onderstaande link. TOMI-partners Laurie McKenzie en Jared Zystro van OSA en plantenziektekundige Dan Egel van Purdue University zullen een samenvatting geven van de aanbevelingen in de gids - waaronder de biologie van tomaat, klimaatvereisten, genetisch onderhoud, ziektebeheer en hoe tomatenzaad te oogsten, schoon te maken en op te slaan - terwijl ze vragen van deelnemers zullen beantwoorden.

Webinar: Biologische tomatenzaden kweken: een virtuele how-to training
Wanneer: 20 april van 12:00 - 1:00 uur Pacific Time (21.00 - 22.00 uur Nederlandse tijd)
Registratie via deze link

Nieuwe publicatie: Tomatenzaad productie gids
Gratis te downloaden op: https://seedalliance.org/publications/tomato-seed-production-guide/ 

Voor meer informatie:

Organic Seed Alliance
info@seedalliance.org 
www.seedalliance.org

Publicatiedatum: