Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere subsidie voor land- en tuinbouw na wijziging TVL-regeling

Land- en tuinbouwbedrijven mogen een opslag tegemoet zien na wijziging van de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Tot nu toe werd in de standaardregeling geen rekening gehouden met specifieke doorlopende kosten bij telers. Nu wel. Er komt een opslag, waarmee het 'standaard' subsidiebedrag wordt opgehoogd. 

Ophoging automatisch
De ophoging van de subsidie zal ambtshalve plaatsvinden, wat betekent dat de betreffende ondernemers daar geen aanvraag voor hoeven in te dienen, zo valt te lezen in de bekendmaking van de wijzigingen in de Staatscourant. De opslag is een integraal onderdeel van de subsidie. 

Eén kanttekening: voor de opslag komen alleen ondernemingen in aanmerking die op 15 maart 2020 in het handelsregister als land- en tuinbouwbedrijf stonden ingeschreven. De hoofdactiviteit moet vallen binnen de SBI-codes: 01.1, 01.2, 01.3, 01.4 en 01.5.

Geen maximum
De opslag kent geen maximum. Hier is voor gekozen, zo valt te lezen in de Staatscourant, omdat voor ondernemingen in de land- en tuinbouw geldt dat zij maximaal € 225.000 aan steun mogen ontvangen.  De opslag bedraagt minimaal € 900. Dit bedrag komt afgerond overeen met de opslag die ondernemingen minimaal ontvangen, gegeven de omzetverliesdrempel, de vaste lastendrempel en het aandeel vaste kosten van de omzet voor deze sector. 

Bron: Staatscourant / Ministerie van Economische Zaken en Klimaat