Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TerraSana werkt toe naar volledig plantaardig assortiment

"Onze regel voor nieuwe producten: 100% vegan"

Tholen - Een 100% plantaardig assortiment. Daar is TerraSana hard naar op weg. Een bewuste keuze. "Dit is een stapje verder dan vleesloos, maar we houden wel van een uitdaging hier. We zijn er inmiddels heel dichtbij", vertelt Ingrid Duifhuizen. TerraSana maakt ook een duidelijk statement: "Onze regel voor nieuwe producten is 'crystal clear': we introduceren vanaf nu alleen nog producten die 100% vegan zijn."

Waarom gaat TerraSana voor 100% plantaardig? Ingrid: "Dit is de toekomst. Steeds meer mensen zien de impact die ze samen kunnen maken als ze gaan voor voedingswaren die vrij zijn van dierlijke producten. We volgen hiermee niet de trend, maar focussen wel op de toekomst. De stap naar 100% plantaardig past helemaal bij het merk TerraSana en bij het bedrijf. Door naar 100% te gaan willen we laten zien dat plantaardig eten niet ingewikkeld is. We creëren duidelijkheid en kunnen onszelf beter profileren. Hierdoor wordt het veel makkelijker om mensen écht te inspireren."

Voor de 10 producten in het bestaande assortiment die nog niet vegan zijn, wordt onderzocht of er alternatieven zijn. Dit gebeurt waar nodig in overleg met de verschillende leveranciers. "Voor onze leveranciers is het echt een sport geworden om hierin mee te denken, er is immers zoveel mogelijk."

Toch is de stap naar volledig vegan in sommige gevallen best ingewikkeld, erkent ze. "Dierlijke producten 1 op 1 vervangen door iets plantaardigs is lastig als je dezelfde kwaliteit wilt behouden. En sommige producten kunnen we helaas niet direct uit ons aanbod laten verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan onze pesto met kaas, waar we ook al 2 vegan varianten voor hebben. Daarvoor blijven we dus zoeken naar alternatieven."

Wheel (Jojo) Drop nu vegan
Het Jojo Drop is een voorbeeld van een product dat naar vegan over is gegaan. Deze drop gaat nu als Wheel Drop door het leven. "Deze zoete klassieker bevatte nog bijenwas wat zorgde voor een glanslaagje. We hebben onze leverancier om een alternatief recept gevraagd en na een aantal keer testen bleek dat we de bijenwas gewoon kunnen weglaten. De plantaardige carnaubawas geeft namelijk hetzelfde resultaat. Dit halen we uit de Braziliaanse waaierpalm." Dertien andere soorten drop in het TerraSana-aanbod zijn ook al vegan. Alleen de confetti nog niet.

Voor meer informatie:

Ingrid Duifhuizen
TerraSana
Waaier 10
2451 VV Leimuiden
+31 (0)172 503333
ingrid.duifhuizen@terrasana.nl 
www.terrasana.nl