Jonge Vlaamse land- en tuinbouwers protesteren met tractorestafette

Van dinsdag 13 tot zaterdag 17 april trekken de leden van Groene Kring, de grootste vereniging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, met een colonne tractoren dwars door Vlaanderen. Ze vragen daarmee aandacht voor hun toekomst, die steeds verder onder druk komt te staan. Hun boodschap luidt als volgt: om te blijven zorgen voor uw voedsel en uw landschap, zijn jonge boeren onmisbaar.

Stikstof en vergunningen
De toekomst van de jonge boeren komt steeds verder onder druk te staan, merken de leden van Groene Kring. Het stikstofdossier dreigt namelijk een grote impact te hebben op de mogelijkheid om een landbouwbedrijf uit te baten. Bovendien ligt de vergunningsverlening quasi volledig stil en wordt het ondernemerschap van jonge boeren zo beperkt.

Daarnaast zet het steeds veranderende beleid de rechtszekerheid van boeren op de helling. Daar komt nog bij dat de toegang tot grond steeds schaarser wordt, waardoor jongeren geen ruimte hebben om te boeren. Dit alles dreigt ervoor te zorgen dat jonge boeren en hun familiebedrijven niet meer verder kunnen.

Hele week
Groene Kring wil de regering en elke burger duidelijk maken dat jonge boeren net van heel groot belang zijn voor de toekomst van het voedsel en het landschap in ons land. Daarom houden de jonge boeren een estafette met hun tractoren dwars door Vlaanderen.

Elke dag, na een uitgestippelde route, geven ze het symbolische stokje door aan een nieuwe groep jonge boeren van een volgende provincie. De estafette begint dinsdag in Limburg en eindigt zaterdag in West-Vlaanderen.

Bron: Groene Kring


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven