"Komende drie maanden gaan we tienduizenden nieuwe klanten van de wachtlijst toelaten"

Pieter Pot klaar voor groeispurt

Er staan nog 20.000 mensen op de wachtlijst van Pieter Pot te popelen om ook klant te worden. Samen met de 10.000 huidige klanten heeft de leverancier inmiddels al meer dan 300.000 verpakkingen bespaard. Om dit jaar 1 miljoen verpakkingen te besparen moet er opgeschaald worden. Jouri Schoemaker, één van de oprichters van Pieter Pot, laat weten dat Pieter Pot aan de vooravond staat van een groeispurt.

"Als we iedereen die op dit moment op de wachtlijst staat direct toe zouden laten als nieuwe klant, dan zou ons magazijn direct leeg zijn. En dan zou het weken duren voordat onze vaste klanten hun volgende bestelling krijgen thuisbezorgd. Daarom lieten we tot nu toe elke week mondjesmaat mensen van de wachtlijst toe als nieuwe klant. De uitdaging zit 'm in de voorraad, de opslag, de logistiek en het team dat al jullie bestellingen verzamelt. Maar inmiddels hebben we een nieuw groter warehouse, een slimme website en een groter team, waardoor we steeds meer bestellingen aankunnen.

De komende drie maanden gaan we daarom tienduizenden nieuwe klanten van de wachtlijst toelaten. Onze vaste klanten kunnen gewoon blijven bestellen en zelfs het thuisbezorgen van hun boodschappen gebeurt nog sneller. Daar was heel wat voor nodig, maar alles staat inmiddels paraat."

Voorraad
Om er voor te zorgen dat producten op de website niet opeens zijn uitverkocht heeft Pieter Pot enorme hoeveelheden herbruikbare potten ingekocht en een enorme planning om er voor te zorgen dat die potten op tijd worden gevuld met de juiste inhoud. "We hebben bestellingen bij onze leveranciers gedaan zodat ze op tijd leveren. De uitdaging is dat we niet te veel voorraad inkopen, omdat we alle inkopen zelf natuurlijk voorschieten voordat we het kunnen verkopen. We zijn nog steeds een start-up met gelimiteerde financiële middelen, dus we spelen continu een spel om er voor te zorgen dat er geen (of zo min mogelijk) producten tijdelijk zijn uitverkocht." 

Uitbreiding personeel
De leverancier heeft extra mensen geworven om alle bestellingen in het nieuwe magazijn te verwerken. "Op dit moment verwerken we zo’n 1000 bestellingen per week, maar als we de mensen op de wachtlijst toelaten worden dat er veel meer. Ook hier kunnen we niet te veel medewerkers inplannen die vervolgens uit hun neus zitten te eten, maar ook niet te weinig omdat anders de bestelling niet op tijd bij de klant binnenkomt."

Snellere bezorging
"We verhogen onze bezorgcapaciteit bij PostNL en gaan op steeds meer bezorgmomenten leveren. Binnenkort komt de woensdag er bij en in de randstad wordt sinds kort ook op zondag bezorgd. Ons team draait extra shifts in de avonden en weekenden om alle bestellingen op tijd te verwerken, zodat iedereen die voor 15:00 uur bestelt zijn boodschappen de volgende dag in huis heeft."

Professionalisering
"De afgelopen maanden hebben we het kernteam flink versterkt met ervaren krachten, zodat we in alle facetten van de organisatie slimme keuzes maken en blijven verbeteren. Sjoerd zorgt voor slimme systemen waardoor de voorraad op peil blijft en alles op rolletjes loopt, marketeer Bow lanceerde vorige maand de nieuwe website, Annelijn zorgt er als head of product voor dat jullie de beste gebruikerservaring hebben, dankzij Gijs (voorheen de CFO van Vandebron) hebben we financieel alles onder controle, en Iris werkt met haar team aan de uitbreiding van het assortiment om zoveel mogelijk van jullie wensen in vervulling te laten gaan."

Kortom
"Wij hebben heel erg veel zin om de komende 3 maanden verder te groeien en een enorme hoeveelheid, meer dan 20.000 mensen dus, blij te kunnen maken. Zo komen we steeds dichterbij ons doel om aan het einde van dit jaar 1 miljoen wegwerpverpakkingen te hebben bespaard. Een ding weten we inmiddels zeker: samen maken we verpakkingsvrij de standaard."

Voor meer informatie: jouri@pieter-pot.nl en www.pieter-pot.nl 

Bron: Pieter Pot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven