Toppen, draaien én dan koken bij Frank de Koning

Behalve de bekende paarse aubergine hebben telers tegenwoordig ook aubergines met andere kleurtjes in de kas. Biologisch-dynamisch teler Frank de Koning vertelde culinair schrijver Nadia Zerouali er afgelopen vrijdag in het tv-programma BinnensteBuiten alles over.

Net als over het telen zelf. Zo stond Nadia ervan te kijken dat er 75 aubergines van 1 plant komen en dat Frank met zijn bedrijf in Brielle stroom opwekt voor 2000 huishoudens, terwijl de warmte die daarbij vrijkomt in de kas wordt ingezet. "Duurzaam", zo knikte Nadia instemmend.

Bekijk het video-item hier terug.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven