Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We moeten onze positie als wereldleider op het gebied van biologische landbouw behouden"

Denemarken bouwt innovatiecentrum voor biologische landbouw

Het biologische areaal in Denemarken is groter dan ooit, en biologische wortelen en aardappelen hebben hun vaste plek gevonden in de winkelmandjes van veel Denen. Maar er moet nog meer biologische landbouw komen in Denemarken en daarom wordt er nu een Innovatiecentrum voor biologische landbouw opgericht. Het centrum moet de biologische sector verder versterken, zodat Denemarken de biologische leiderstrui blijft handhaven.

Opnieuw verdubbelen
"Onze ambitie is om het aandeel biologisch tegen 2030 te verdubbelen. Denemarken heeft dit al eerder gedaan en we moeten het opnieuw doen. Maar we moeten ook onze positie als wereldleider op het gebied van biologische landbouw behouden en voldoen aan de eisen van de consument op het gebied van onder meer milieu en klimaat. Met het innovatiecentrum versterken we duurzaamheid en concurrentievermogen en richten we ons tegelijkertijd op het verkleinen van de klimaatvoetafdruk in de Deense, biologische productie", zegt de Deense minister van Voedsel, Landbouw en Visserij, Rasmus Prehn.

Samenwerking
De Deense overheid heeft 40 miljoen Deense kronen, verdeeld over 4 jaar, uitgetrokken voor het plan. Het centrum wordt eigendom van Landbrug & Fødevarer en Økologisk Landsforening. De twee organisaties hebben tot nu toe elk hun eigen afdeling voor biologische landbouwinnovatie. Maar de verwachting is dat de biologische landbouw verder wordt versterkt als de krachten en competenties worden gebundeld. 

De bouw voor het innovatiecentrum start op 1 juli 2021 en het centrum zal gevestigd worden in het Agro Food Park in Aarhus.

Publicatiedatum: