Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Elshof:

“De Belle Bio appel gaat de concurrentie aan met overzeese import”

Tholen - Een aantal jaar geleden lanceerde Robert Elshof van Elshof Organic Fruit samen met vier andere telers de Belle Bio appel. Een 100% biologische appel van Hollandse bodem. “Met deze appel willen we inzetten op de tweede helft van het seizoen. We gaan de concurrentie aan met de overzeese import”, vertelt Robert.

Inmiddels wordt de Belle Bio appel ingezet voor de tweede helft van het seizoen. Robert: “Het is veel duurzamer om het product uit eigen land te halen, zeker gezien het feit dat alle energie duurzaam wordt opgewekt door zonnepanelen. Het brengt voordelen met zich mee. We hebben gezien hoe kwetsbaar handel over zee is. Je hebt maar één dwarsligger nodig.”

Exclusiviteit waarborgen
De Belle Bio appel valt onder de premium appelen. Momenteel is de appel in het schap te vinden bij Albert Heijn en Ekoplaza  “Dat is een bewuste keuze. De appel wordt goed verkocht, het is een populaire appel. Vooralsnog is er altijd een tekort aan voorraad. Maar we hebben niet de ambitie om zoveel mogelijk volume te doen. We willen de exclusiviteit van het ras graag waarborgen”, legt Robert uit.

De Belle Bio appel 

Fris en Zoet
De smaak is volgens Robert erg herkenbaar. “Een friszoete smaak en heerlijk knapperig. En, op de fruitschaal blijft de appel erg lang goed.” Een ander opvallend kenmerk is de kleur van het vruchtvlees. De kleur blijft wit na het schillen en verkleurt niet.

Hoopvolle vooruitzichten
Het komende jaar ziet er volgens Robert positief uit. Al mocht hij – vindt hij zelf – in 2020 ook niet klagen. “Er zijn dit seizoen relatief weinig appelen, de oogst was niet heel groot. Wellicht zijn er wat tekorten maar we mogen zeker niet klagen. We hebben namelijk nog een troef achter de hand: de biologische Red Prince. We kunnen bijna een jaarrond biologische appelen leveren. De verwachtingen zien er goed uit.”

Kennisplatform
“Kennis delen vind ik enorm belangrijk. Daar kan iedereen in de sector van groeien”, vertelt Robert. Om die reden heeft hij twee jaar geleden het kennisplatform Biogrownection opgericht. Het platform biedt biologische telers de kans om van elkaar te leren. “Het is een onderlinge stimulans om beter te worden en onderscheidend te blijven.”


Ook teler Toine Janssen is blij met de Belle bio appel

Focus op samenwerking
“Dit jaar willen we nog meer inzetten op samenwerken. Samenwerking brengt ons verder en we zien onze klanten en telers graag als partners. Door hele korte lijnen en een professionele verkoop zijn we heel flexibel en voegen we geen onnodige kosten toe. Met ons 'waarde-plus' model ontvangt de teler een eerlijke prijs en heeft onze klant de beste deal. Een win-win situatie dus,” besluit Robert.

Voor meer informatie:
Robert Elshof
Elshof Organic Fruit
8251 RX Dronten
+31 (0)321 312719
info@elshoffruit.nl       
www.elshoforganicfruit.com