Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groep fruittelers Nautilus Organic intensiveert samenwerking

Nieuw gezamenlijk koelhuis en pakstation in aanbouw

Mooie ontwikkelingen voor biologische en biodynamische fruittelers van Nautilus Organic. Met oog op de groeiende vraag in de markt verstevigen zij hun samenwerking. Vanaf het nieuwe seizoen kunnen de telers beschikken over een gloednieuw koelhuis en pakstation. Ook wordt het fruit voor het eerst in een consumentenverpakking aangeboden.

Het gaat goed met het biologische fruit. De vraag naar biologisch en biodynamisch geteelde appelen en peren stijgt. Dit merkt ook Nautilus Organic. De telerscoöperatie realiseert een flinke toename van het areaal, dankzij de komst van een aantal nieuwe leden en uitbreiding van de productie bij bestaande leden. Hoog tijd om de krachten verder te bundelen. Bij Boomgaard Ter Linde in Oostkapelle is de nieuwbouw van een koel-, sorteer- en pakcentrum in volle gang. Vanaf het nieuwe seizoen wordt gestart met het koelen, sorteren en verpakken van de appelen en peren op deze locatie.

Klaar voor de toekomst
Biologisch-dynamische teler Tim Moerman van Boomgaard Ter Linde is blij met de ontwikkelingen. Het duurzaam gebouwde koel- en pakstation wordt deels gebruikt ter uitbreiding van het eigen areaal en deels voor de telerscoöperatie. "Als Nautilus-fruittelers zetten we grote stappen in de verdere professionalisering van onze productgroep. Gezamenlijk koelen, sorteren en verpakken zorgt voor een betere beheersing en monitoring, wat het waarborgen van kwaliteit ten goede komt. En onze capaciteit wordt serieus vergroot met de komst van een dubbele sorteerlijn en diverse verpakkingsmachines met een breed scala een duurzame verpakkingsmogelijkheden. Dit betekent ook dat we vanaf het nieuwe seizoen onze appelen en peren voor het eerst in consumentenverpakkingen aanbieden. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst." Het koelhuis is geheel gebouwd in het thema 'biologisch'. Voor de koelopslag, waarmee de capaciteit vergroot wordt naar totaal 2,5 miljoen kilo fruit, wordt gebruik gemaakt van CO2 als koudemiddel. Daarnaast ligt het dak aan de zonkant vol met zonnepanelen en komt er 1000 vierkante meter aan sedum als dakbedekking. De oplevering staat gepland voor half juli, nog voor de start van het nieuwe hardfruitseizoen.

Accountmanager voor hard- en zachtfruit
Naast het hardfruit laat ook het zachtfruit een stijgende lijn zien, in zowel areaal als omzet. Er zijn op dit moment negen hardfruittelers en vijf zachtfruittelers aangesloten bij Nautilus. Gezien de ontwikkelingen verwacht Nautilus de komende periode  verdere uitbreiding van het areaal te realiseren. Reden te meer om voor deze productgroep een eigen sales- en productmanager aan te stellen. Yvonne Witpaard is in maart van dit jaar gestart en houdt zich onder andere bezig met verkoop, aftersales, kwaliteit en het contact met de telers en handelspartners.

"De professionaliseringsslag van onze fruittelers is iets om trots op te zijn", laat Femke Meijer van Nautilus weten. "We verwachten dat de groei doorzet en voorzien goede mogelijkheden voor verdere uitbouw van de bestaande duurzame afzetlijnen. Positief is ook dat een steeds groter deel van het fruit in Nederland blijft. Hier hechten wij grote waarde aan. Al met al mooie ontwikkelingen die bijdragen aan een bloeiende toekomst voor onze fruittelers."

Voor meer informatie: info@nautilusorganic.nl en www.nautilusorganic.nl

Publicatiedatum: