Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Erg mooi om al onze producten bij elkaar te zien in één ruimte"

Boerderijwinkeltje van Het Blauwe Huis geopend

Tholen – Bij Het Blauwe Huis Kruiden hebben ze een druk Paasweekend achter de rug. Niet alleen ging de plantverkoop 2021 van start, ze openden tevens een boerderijwinkeltje. In een oud stookhokje zijn vanaf nu alle producten van Het Blauwe Huis te koop. Het afrekenen kan bij de kwekerij. 'Een lang verwachte en erg leuke toevoeging aan ons bedrijf', meldde Het Blauwe Huis vorige week op Facebook. Lenny Kruijskamp: "Het was de eerste dagen gezellig druk. En we hebben heel leuke reacties gekregen, de term 'idyllisch' kwam bijvoorbeeld voorbij en iemand noemde het zelfs 'het pareltje van Drenthe'."

Links: één van de eerste klanten. "Dit was een stel uit de Betuwe. Zij verbleven in een nabijgelegen B&B." 

Lenny geeft aan dat ze al lange tijd met het idee rondliepen om een winkel te openen op het terrein in Ruinerwold. "Het winkeltje is te vinden in een klein stookhokje van vroeger. Dit hebben we de afgelopen tijd helemaal opgeknapt, onder meer samen met mijn dochter. Dit zorgde voor een zeer welkome afleiding in coronatijd."

Collega Marije, met wie Lenny het laatste stuk samen gedaan heeft (inrichten winkeltje en finishing touch).

Ze zijn bij Het Blauwe Huis erg trots op het eindresultaat, geeft Lenny aan. "Ik word helemaal blij als ik in het winkeltje sta. We bieden hier ons hele assortiment aan: onze gedroogde thee- en keukenkruiden, sauzen en verzorgende oliën. Alleen de eerste twee productgroepen zijn al goed voor meer dan 100 producten. Het is erg mooi om al onze producten bij elkaar te zien in één ruimte."

De opening is informeel samen met de collega's gevierd. Daar hoort natuurlijk taart bij. 

Lenny vertelt dat het afgelopen jaar erg druk is geweest. "We hebben vooral in de eerste coronagolf zoveel meer verkocht, de vraag verdubbelde toen zelfs bijna. Ook waren we achter de schermen druk met de vernieuwing van onze verpakkingen. Daar komt heel veel bij kijken."

De producten nemen vrij weinig ruimte in, waardoor er toch plek is voor het volledige aanbod. 

Plantverkoop
Ook de plantverkoop is op vrijdag 2 april officieel van start gegaan. De eerste planten laten zich al zien nu het voorjaar weer begint. Andere planten zitten nog in 'winterslaap', meldt Het Blauwe Huis op Facebook. Zo beginnen de tinka tulpen nu met bloeien, maar een agastache komt bijvoorbeeld pas net boven de grond en laat zich pas in mei/juni echt zien. Klanten kunnen vanaf nu weer voor de vroege planten bij Het Blauwe Huis terecht. Later in het seizoen zijn er weer allerlei andere planten te zien en te koop. Het assortiment bestaat vooral uit kruiden en andere bijzondere planten.

Vóór het opknappen. Rechtsonder: Lenny druk aan het klussen, samen met haar dochter Julia.

Voor meer informatie:
Lenny Kruijskamp
Het Blauwe Huis
Buitenhuizerweg 19 (ingang kwekerij en winkel)
7961 LX Ruinerwold
+31 (0)522 481827
lenny@hetblauwehuis.nl 
www.hetblauwehuis.nl