Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw Italiaans biologisch centrum

Italiaanse consortia bundelen krachten

De consortia Agribologna en Bia gaan samenwerken om één Italiaans biologisch centrum te creëren. Bia was de eerste biologische speler in Italië met 3.000 hectare grond. Agribologna heeft 2.500 afnemers in de detailhandel, catering en andere kanalen. Er zijn 110 aangesloten landbouwers, met 3.500 hectare bebouwde grond, 21 actieve platforms in Italië en 2 in Europa, 35.000 vierkante meter gekoelde opslagplaatsen en 220 werknemers.

De werkzaamheden zijn al van start gegaan om in de faciliteiten van Agribologna zones in te richten die uitsluitend bestemd zijn voor de verpakking van biologische gewassen. Vanaf begin mei zullen de gezamenlijke werkzaamheden voor het opzetten van de faciliteiten en logistieke operaties beginnen. Het is de bedoeling de algemene operatie tegen augustus af te ronden, om in het najaar van 2021 op volle capaciteit te draaien.

“Dit is een strategische alliantie, die is aangegaan in het Internationale Jaar van Groenten en Fruit. De identiteitsfactoren die ons verenigen staan centraal. Sterker nog, in moeilijke tijden zoals deze, zijn wij er bijzonder trots op te kunnen zeggen dat Agribologna en Bia de beloning en het inkomen van de landbouwers als prioritaire doelstellingen hebben. Uiteraard zullen ook de kwaliteit van de gewassen en duurzaamheid bij de prioriteiten horen. Samen zullen wij een gebied bestrijken dat erg belangrijk is, mede dankzij onze aanwezigheid in Midden- en Noord-Italië”, zegt Lauro Guidi, voorzitter van Agribologna,

“Wij zien dat Bia en Agribologna complementair aan elkaar zijn op het gebied van waarden, visie en doelstellingen. Maximale commerciële efficiëntie heeft altijd in het DNA van de twee ondernemingen gezeten. De organisatorische en logistieke structuur van Agribologna, met name in Noord-Italië, is zonder twijfel een stichtend en strategisch element van het partnerschap”, zegt Antonio Fricano, voorzitter van het Bia Consortium.

“De synergie tussen de verpakkingscentra van de leden van Bia, die hoofdzakelijk in Zuid-Italië maar ook in Lombardije en Trentino zijn gevestigd, en de structuur van Agribologna, zal het mogelijk maken het gehele Italiaanse grondgebied te bestrijken. Het gaat om een ontwikkelings- en groeiovereenkomst, die wij op zo'n bijzonder moment willen lanceren en die een belangrijke en reële integratie inhoudt, zowel op het gebied van de productie als op dat van het logistiek beheer. Op die manier lanceren wij een nieuw biologisch centrum dat volledig in handen blijft van de producerende leden. Wij zijn van mening dat wij een nieuwe, gezamenlijke bijdrage leveren aan de Van-Boer-Tot-Bord-strategie, die centraal staat in de Europese Green Deal”, besluit Fricano.

Voor meer informatie:
Consorzio Agribologna S.c.a.
Via delle Viti, 5 
40127 Bologna (BO) - Italië
+39 051 994 1200
info@agribologna.it 
www.agribologna.it