Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 maart

Online kaasproeverij live vanuit de Vlielander Kaasbunker

Omdat de lockdown voortduurt, organiseert de Vlielander Kaasbunker op 26 maart een online kaasproeverij met de lekkerste biologische kazen. In een voormalig drinkwaterbunker rijpt Vlielander kaasmaker Nils Koster bijzondere kazen. De bekendste is misschien wel de zeewierkaas. Hiervoor wordt zeewier gebruikt dat rond het eiland wordt geoogst en verwerkt.

Daarnaast worden en diverse bunkerkazen gemaakt, die lang liggen te rijpen in het zeer geschikte microklimaat in dat in de bunker heerst. En natuurlijk zijn er de biologische blauwschimmelkazen, welke in een afgesloten deel van de bunker liggen.

Deelnemers gaan deze avond thuis genieten van de kaasjes die zijn toegestuurd. Via Zoom verteld de kaasmaker hen alles over het maken en rijpen van kaas, zeewier, blauwschimmel en is er ruimte voor vragen. Dit wordt afgewisseld met korte filmpjes en boeiende gesprekken met interessante gasten over o.a. streekproducten, biologische landbouw en meer. "Kortom een leuk, leerzaam en voor lekker avondvullend programma voor een tijd dat we ’s avonds nog even thuis moeten doorbrengen."

De online proeverij vindt plaats op 26 maart. De Zoom-meeting vangt aan om 20.15 uur en duurt 1,5 à 2 uur. Het pakketje kazen wordt thuisgestuurd. Kosten €35,- (voldoende voor 2 à 3 personen) 

De proeverij is te bestellen via de webshop www.vlielanderkaasbunker.nl 

Publicatiedatum: