Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edwin Rood, Edagro, vertegenwoordigt Terrateck in Noord-Nederland

"Een goede handzaaier bespaart veel tijd en arbeid"

Tholen – Met de komst van het voorjaar is de tijd aangebroken om te zaaien. De tijd waarin er weer extra aandacht is voor de zaai- en schoffeltechniek van Terrateck die het leven van de middelgrote tuinder een stuk makkelijker kan maken. “Een goede handzaaier bespaart veel tijd en arbeid en zorgt voor een perfecte zaaiafstand”, zegt Edwin Rood van EdAgro. Sinds kort vertegenwoordigt hij de producten van Terrateck in Noord-Nederland. Hij werkt daarin samen met Kramer BV, distributeur in Nederland van het Franse Terrateck.  

Testen op een tulpenveld
Na zeventien jaar als teler gewerkt te hebben, ging Edwin aan de slag als consultant voor agrarische machines in binnen- en buitenland. Nu is hij weer terug in het Groningse Midwolde van waaruit hij de machines van Terrateck aan de man brengt en -op afspraak - demonstreert in zijn bloemenveld. “De pluktuin is dertig are. Ik gebruik geen kunstmest en spuit geen middelen. Voor een Skal-certificaat is het te klein, maar ik kan er wel goed laten zien hoe de zaai- en schoffelmachines werken. Dat de verenkeling bijvoorbeeld heel goed is."

Zaaimachines
“Een goede handzaaimachine is zwaar. Als hij te licht is, hobbelt hij over het veld en krijg je geen constant zaaibeeld. Kramer B.V. heeft de handzaaimachine aangepast met een extra zwaar aandrukwieltje. Na het zaaien het zaad stevig aandrukken is tenslotte de sleutel tot succes.”

Het paperpot transplant systeem

Een ander product, het paperpot transplant systeem werd vorig jaar Skal-gecertificeerd en is daarmee heel geschikt is voor de biologische tuinder. Het systeem bestaat uit plantbakken, speciale zaaiplaten, honingraad paperpots (harmonica) en een speciale transplanter, waarmee 150 paperpots per minuut geplant kunnen worden. “Een heel leuke techniek en ook best betaalbaar”, vertelt Edwin. “De paperpots zijn composteerbaar en het bespaart dus heel veel tijd.”

Schoffels
Op de knietjes in het veld om onkruid te verwijderen. Dat zou een tuinder niet meer hoeven doen, als het aan Terrateck ligt. Voor kleine tuinders zijn er wielschoffels en grotere tuinders kunnen met een rolschoffel achter de trekker over het gewas. “Nog ouderwets met een zitting achterop en een stuurtje waarmee de schoffel precies gestuurd kan worden. Zodat de trekkerchauffeur zich alleen hoeft te concentreren om recht over het bed heen te rijden. Het is een uitstekende oplossing voor tuinders die niet willen of kunnen investeren in een cameraschoffel of GPS-systeem. Deze techniek is eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos. In het frame kun je alle soorten schoffels hangen. Van rolschoffels tot vingerwieders.”

De wielschoffel

Voor meer informatie:
Edwin Rood
Edagro
Pasop 36
9355 TJ Midwolde
Tel: 06 53 933422
info@edagro.nl
www.edagro.nl