Paperpot zaaisysteem ontvangt Skal-certificaat

Het zaai- en transplantsysteem van Terrateck is sinds 2020 ook Skal-gecertificeerd. Dit maakte Florian Bonenfant van het Franse Terrateck bekend tijdens Biobeurs 2020 in Zwolle.

Het systeem bestaat uit plantbakken, speciale zaaiplaten, honingraad paperpots (harmonica) en een speciale transplanter, waarmee 150 paperpots per minuut geplant kunnen worden.

"Dit geeft telers en kwekers de oplossing om alles in eigen beheer te doen. Opkweken en transplanten is nu minder arbeidsintensief en erg betaalbaar", vertelt Florian.

Er kan geplant worden op 3 plantafstanden 5, 10, en 15 cm. Veel soorten groenten kunnen worden opgekweekt en de teler kan zijn eigen compost of teeltaarde gebruiken. Het systeem is ontwikkeld in Japan, maar kon vanwege de papiersoort nog niet gebruikt worden in de biologische teelten. Net voor het nieuwe seizoen is hier dus een oplossing voor gekomen."

 

Voor meer informatie:
Terrateck
www.terrateck.com

Kramer
info@kramerstart.nl
www.kramerstart.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.