Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Door bewust te kiezen wat je eet kun je de wereld veranderen"

Eetwinkel Royaal Belegd krijgt EKO-keurmerk Horeca

Royaal Belegd in Sneek krijgt vandaag het EKO-certificaat voor horeca uitgereikt uit handen van wethouder Erik Faber. Het is de enige eetboutique in Friesland met biologische certificering. De uitreiking van het keurmerk valt samen met de opening van de nieuwe, grotere en kleurrijke zaak.

Om in aanmerking te komen voor een EKO-keurmerk Horeca Brons moet een horecabedrijf minimaal 20% van de ingrediënten biologisch inkopen en een actief duurzaamheidsbeleid voeren met aandacht voor bijvoorbeeld afval, energie, of watergebruik. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers. Restaurants met een EKO-keurmerk stellen zichzelf jaarlijks ook nog eens twee verbeterdoelen op duurzaamheidsgebied. Dat kan variëren van meer lokaal inkopen, installatie van zonnepanelen of het aantrekken van een medewerker die moeilijk aan de bak komt.

Wethouder Erik Faber.

Royaal Belegd
Het motto van de ondernemers Roos Hendriks en Eric Hubers is: "Door bewust te kiezen wat je eet kun je de wereld veranderen." "Wij zijn echt foodies en werken het liefst met de beste en mooiste producten, die bovendien een verhaal hebben. Als je nadenkt bij alles wat je dagelijks eet of drinkt, dragen we met zijn allen bij aan iets wat uiteindelijk een groot verschil maakt."

Royaal Belegd kan in de nieuwe zaak ook groepen ontvangen, voor familiebijeenkomsten tot zakelijke evenementen. Roos en Eric willen snel naar het EKO-keurmerk Zilver (minimaal 50% biologische inkoop).

EKO-keurmerk Horeca
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf onder andere biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk. De stichting verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor biologische winkels winkels.

Voor meer informatie: Roos Hendriks (Royaal Belegd), info@royaalbelegd.nl of André Brouwer (Stichting EKO-keurmerk), ab@eko-keurmerk.nl en www.eko-horeca.nl 

Publicatiedatum: