"Voor spekkoek bleek pizza-oven de oplossing"

Heel Nederland kan nu aan de biologische rijsttafel

Tholen - De biologisch Indonesische rijsttafels van BioToko zijn nu landelijk verkrijgbaar. De bestelsite is sinds 12 februari in de lucht. De bestellingen komen vanuit het hele land, precies waar de mannen achter BioToko op gehoopt hadden bij het opzetten van de landelijke distributie. "We krijgen bijvoorbeeld bestellingen binnen uit Krabbendijke, Amsterdam, Bedem, Den Haag en Aalten. Kijkend naar de kaart is het heel mooi verspreid. In de vakantieweek liep het supergoed. Die drukte went snel, maar nu stabiliseert het aantal bestellingen weer", vertelt Frank Loef.

Als gevolg van de coronacrisis is de nadruk de laatste maanden steeds meer op afhaal en bezorgen komen te liggen. Daardoor vonden ze bij BioToko de tijd rijp voor een landelijke webwinkel voor de rijsttafels. Bestellingen worden van maandag tot en met vrijdag geleverd. Voor de bezorging is BioToko een samenwerking aangegaan met Red je Pakketje (met uitzondering van de Waddeneilanden). "Ook de maandag en dinsdag zijn in trek, dat hadden we vooraf niet verwacht. Wanneer je op vrijdag vóór 9:00 uur in de ochtend je bestelling plaatst, wordt hij dezelfde avond nog gekoeld bezorgd."

Spekkoek uit de pizza-oven
Klanten hebben op de bestelsite de keuze uit zes verschillende rijsttafels (vlees, vega en vegan) en dit kan worden aangevuld met desserts uit de patisserieafdeling BonBonBio. "Dit is een mooie aanvulling op ons aanbod. Hiervoor hebben we een patissier in dienst en samen verzinnen we nieuwe leuke dingen. We zijn met biologische spekkoek begonnen, wat overigens best een uitdaging was. Er hadden nog geen oven met ook een bovenverwarming, hiervoor zochten we een oplossing en die vonden we in de pizza-oven die we aangeschaft hadden voor BioPizza." Frank geeft aan dat er ook volledige patisserie-bestellingen tussen zitten. "Zo bestelde een stel dat net hun huis had verkocht patisserie bij ons om dit te vieren."

Bonbons en de 'Vegan snikkert'. 

BioToko Arnhem komt er aan
De landelijke verkrijgbaarheid is niet het enige nieuwtje dat Frank kan melden. BioToko gaat namelijk een derde vestiging openen in Arnhem (na Zutphen en Deventer). "We willen BioToko Arnhem in mei gaan openen. We hebben hier de beschikking over een 'clean canvas'. Het is heel fijn om het pand helemaal naar wens in te kunnen richten. We hebben inmiddels alle tekeningen laten maken en de crowdfundings-actie gaat bijna online. Een dergelijke actie was voor Deventer ook een groot succes. Binnen 4 dagen hadden we 100.000 euro opgehaald. Dan merk je hoe belangrijk openheid is en dat het verhaal moet kloppen." In Zutphen is ook de BioPizza te vinden. "Naast pizza’s en een keur aan gezonde maaltijden, worden daar ook de voorraden van BioToko opgeslagen en de patisserie van BonBonBio geproduceerd."

Het pand in Arnhem. 

Samen met zoons
Frank runt BioToko samen met zijn zoons Thomas en David. "Voor de buitenwereld is dat heel bijzonder, maar deze samenwerking is heel natuurlijk tot stand gekomen. Thomas is verantwoordelijk voor de nieuwe projecten, David stuurt de centrale keuken aan en draagt zorg voor de social media uitingen. En ik dan? Ik bemoei me vooral overal mee. Deze intensieve samenwerking met mijn zoons is hartstikke waardevol. Maar wij doen het zeker niet alleen. We hebben in totaal 45 mensen in dienst."

Voor meer informatie: info@biotokozutphen.nl,  bestellen.biotokoholland.nl en www.biotokoholland.nl      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven